29 Μαρτίου 2024

Breaking News

HARMONY OF THE SEAS: Το Μεγαλύτερο Κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο! Μπορεί κανείς να μην εντυπωσιαστεί;;;

HARMONY OF THE SEAS: Το Μεγαλύτερο Κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο! Μπορεί κανείς να μην εντυπωσιαστεί;;;

Το HARMONY OF THE SEAS της Royal Caribbean International, είναι το μεγαλύτερο επιβατηγό πλοίο στον κόσμο. Το υπερ-κρουαζιερόπλοιο μικτού τονάζ 227.700 GT παραδόθηκε στην Royal Caribbean στις 12/5ου 2016.

Η κατασκευή του διήρκησε 32 μήνες και το κόστος του ανήλθε σε $1 δισ.. Το πλοίο είναι τόσο υπερμεγέθες που είναι δύσκολο να μην εντυπωσιαστεί κανείς. Είναι ενδεικτικό ότι διαθέτει 18 καταστρώματα! … ή ότι διαθέτει ένα εξαιρετικά σύγχρονο σε κατασκευή και ακουστική θέατρο, συνολικής χωρητικότητας 1.380 θέσεων (!) στο οποίο θα μπορούν να ανεβαίνουν μιούσικαλς και θεατρικές παραστάσεις για την ψυχαγωγία των επιβαινόντων. Ακόμα πιο ‘απίστευτο’ είναι ότι λόγω του μεγέθους, του όγκου του αλλά και των λαβυρινθοειδών διαδρόμων του, θα δίδεται στους επιβάτες ένα GPS-βραχιόλι, προκειμένου να μην χάνονται. Θα διαθέτει δε εντός του, πάρκα με δέντρα και κήπους εκτός των άλλων που ίσως υποψιάζεστε (πισίνες, γυμναστήρια, spa, εστιατόρια, καφέ, mall)…

Το εντυπωσιακό σκάφος εννοείται ότι στοχεύει στο υψηλού εισοδήματος πελατειακό κοινό και σε αυτά τα πλαίσια διαθέτει έως και VIP Royal Loft Suites, η διαμονή στις οποίες θα κοστίζει £7.525 (ή σε δολάρια ΗΠΑ, περίπου 11.000) ανά άτομο και ανά εβδομάδα και θα παρέχεται και μπάτλερ!

Δείτε το μέγεθός του στο παρακάτω γράφημα με μέτρα σύγκρισης:

harmony of the seas• Το HARMONY OF THE SEAS με μήκος 1.188 πόδια και είναι μεγαλύτερο από τον Πύργο του Άιφελ, κατά 125 πόδια, εάν τον ξαπλώναμε, το μήκος του οποίου είναι 1.063 πόδια. Ο γνωστός μας παλαιός ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ είχε μήκος 882,5 πόδια.

• Το HARMONY OF THE SEAS είναι τόσο μακρύ που τέσσερα Jumbo Jets της Boeing στην σειρά, δεν το φτάνουν αφού το μήκος τους φτάνει τα 1.000 πόδια δεδομένου ότι το ήκος εκάστου είναι 250 πόδια.

• Το HARMONY OF THE SEAS είναι τόσο μακρύ που θα χρειάζονταν 10 φορές η πρώτη πτήση των αδερφών Ράιτ, για να το φτάσουν (120 πόδια η πρώτη πτήση x 10 = 1.200 πόδια).

Πάλι για την σύγκριση, το AIDAprima, το νέο κρουαζιερόπλοιο της AIDA cruises, που παραδόθηκε επίσης στο α΄ τρίμηνο του 2016, έχει μήκος 984 πόδια και θα μεταφέρει έως 3.300 επιβάτες συν πλήρωμα 900 μελών, ενώ το HARMONY OF THE SEAS έχει χωρητικότητα 5.479 επιβατών και πληρώματος 2.100 ατόμων!

Παραμυθένιο πλοίο, σας ευχόμαστε να σας παρουσιαστεί η ευκαιρία να ταξιδέψετε σε αυτό!

>>>•<<<

Εντυπωσιακό βίντεο! Η ναυπήγηση ενός υπερκρουαζιερόπλοιου από την αρχή

Ο Τιτανικός (ΙΙ) πλέει ξανά το 2018!

Related posts