25 Απριλίου 2024

Insurance Innovation – 18η ημερίδα insuranceforum.gr

Insurance Innovation – 18η ημερίδα insuranceforum.gr

Τα βασικότερα προβλήματα των διαμεσολαβούντων και το νέο τοπίο στην Ασφαλιστική Αγορά αποτέλεσαν τα κεντρικά θέματα συζήτησης στην 18η ημερίδα του insuranceforum.gr στη Λάρισα.

Τα τρέχοντα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές συζητήθηκαν στην 18η ημερίδα που διοργάνωσε το Insuranceforum.gr & η Insurance Innovation σε συνεργασία με το Σύλλογο Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ν. Λάρισας.

Μια σπουδαία εκδήλωση για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές του Νομού Λάρισας αλλά και των γύρω Νομών με θέματα που πρόσφεραν πληροφορίες στους παρευρισκόμενους αλλά και αποτέλεσαν πυρήνα συζητήσεων και διαλόγου.

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις σε σημαντικά ζητήματα όπως το φορολογικό, τις νέες ασφαλιστικές εισφορές, τις πρακτικές αλλαγές που επιφέρει η εφαρμογή της οδηγίας IDD, αλλά και τις συνθήκες που διαμορφώνονται με τα δίκτυα διαμεσολάβησης.

Στην ομιλία της η κα. Μαρία Μηλιώνη, Υποδιευθύντρια Πωλήσεων Βορείου Ελλάδος INTERLIFE Ασφαλιστική, αναφέρθηκε στην παραδοσιακή πώληση των ασφαλιστικών προϊόντων απέναντι στα εναλλακτικά δίκτυα αλλά και στο αν αυτά τα δίκτυα μπορούν να συνυπάρξουν. Η κα Μηλιώνη μεταξύ άλλων ανέφερε πως «όλοι οι διαμεσολαβητές θα πρέπει να δημιουργήσουν τις δικές τους on line πωλήσεις μέσα από διαδικτυακές πλατφόρμες ώστε να ισχυροποιήσουν το ρόλο τους απέναντι στις προκλήσεις της αγοράς.»

Εν συνεχεία ο κ. Γεώργιος Τσακατούρας, Διευθυντής Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης της ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστικής έκανε λόγο για το ρόλο των ασφαλιστικών εταιρειών απέναντι στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και την υποστήριξη που πρέπει να τους παρέχουν όσον αφορά τις υποχρεώσεις τους, τονίζοντας πως η ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστική επενδύει στη συνεχή επιμόρφωση των συνεργατών της σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που συνεχώς αλλάζουν.

Ο κλάδος της ταξιδιωτικής ασφάλισης αποτελεί μια αναδυόμενη αγορά για τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα όπως επισήμανε ο κ. Γιώργος Καραβίας, Chief Executive Officer Karavias Underwriting Agency Coverholder at Lloyd’s. Υπογράμμισε πως η ταξιδιωτική ασφάλιση αποτελεί το προϊόν που μπορεί να αλλάξει το χαρτοφυλάκιο του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή και να τον βοηθήσει στην αύξηση των εισοδημάτων του. Επίσης προσκάλεσε τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές να εκμεταλλευτούν τα πλεονεκτήματα που τους παρέχει η ασφάλιση των πελατών τους στους Lloyd’ s με νέα προϊόντα , λύσεις και εξειδικευμένες καλύψεις με τη φιλοσοφία B2B.


Σεμινάρια για Πωλήσεις από βραβευθέντα εισηγητή

Related posts