3 Μαΐου 2024

Krugman: Στο ελληνικό δημοψήφισμα, θα ψήφιζα «Όχι»

Krugman: Στο ελληνικό δημοψήφισμα, θα ψήφιζα «Όχι»

Krugman: Στο ελληνικό δημοψήφισμα, θα ψήφιζα «Όχι», αναφέρει ο κορυφαίος διεθνώς, νομπελίστας οικονομολόγος – και θα το έκανε αυτό για δύο λόγους.

krugman1

Γράφοντας στο blog των The New York Times, ο Krugman εξηγεί γιατί θα ψήφιζε Όχι: πρώτον, διότι το να φύγεις από το Ευρώ θα είναι καλύτερο από την συνέχιση του ιδίου προγράμματος που εφαρμόζεται κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, και δεύτερον, διότι το να ψηφίσεις Ναι στο δημοψήφισμα, συνεπάγεται ότι θα πρέπει να αντικατασταθεί η κυβέρνηση του ΣυΡιζΑ στην Ελλάδα.

Ο ΣυΡιζΑ, ηγούμενος με τον Αλέξη Τσίπρα, εκλέχτηκε στα τέλη Ιανουαρίου λόγω της εξαγγελθείσας πολιτικής του απόρριψης των μέτρων λιτότητας που επιβάλλονταν από τους πιστωτές της Ελλάδος.

Αλλά τώρα που ήρθε η στιγμή της απόφασης, εάν η Ελλάδα πρόκειται να συνεχίσει ή να διαφοροποιηθεί από το υφιστάμενο πλάνο της — και στην πραγματικότητα, το Ευρώ — ο Τσίπρας έθεσε την απόφαση στον ελληνικό λαό.

Ο Krugman καταλαβαίνει also sort of acknowledges that this vote amounts to as much, but thinks it is timότι αυτή η ψήφος βαραίνει πολύ αλλά είναι καιρός η Ελλάδα να προχωρήσει.

Ο Krugman αναφέρει ότι “OK, τώρα είναι πραγματικότητα: οι ελληνικές τράπεζες έκλεισαν και επιβλήθηκαν capital controls”, προσθέτοντας ότι “το Grexit δεν είναι ένα σκληρό περαιτέρω τέντωμα από εδώ που βρισκόμαστε — η πολλά φοβούμενη μητέρα όλων των bank runs έχει ήδη συμβεί, που σημαίνει ότι η ανάλυση κόστους – ωφέλειας που αρχίζει από εδώ και στο εξής, είναι πολύ πιο ευνοϊκή ως προς την έξοδο από το Ευρώαπό ό,τι ήταν πριν”.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Ψάχνετε για εργασία; … Αγγελίες – πάντα πρόσφατα ενημερωμένες

• Αὐξημένη ἀνταγωνιστικότητα; … Εὐεπιχειρεῖν !

Διαφημιστείτε στο TaxCoach.gr. Επικοινωνήστε μαζί μας, στο info@taxcoach.gr, για να ακούσετε την πρότασή μας.

✎ Κομισιόν: Ποιο ήταν το τελευταίο κείμενο στο τραπέζι όσον αφορά στο ελληνικό ζήτημα
✎ Ας λάβουμε υπόψη μας πριν το Δημοψήφισμα…
✎ Πώς να ηρεμήσετε κάποιον πελάτη / συνεργάτη που είναι αγχωμένος / εκνευρισμένος

Άλλα σημαντικά Νέα

Related posts