29 Μαρτίου 2024

Breaking News

O Κ. Μίχαλος καλεί την κυβέρνηση να βελτιώσει το πλαίσιο Ρυθμίσεων Ληξιπρόθεσμων

O Κ. Μίχαλος καλεί την κυβέρνηση να βελτιώσει το πλαίσιο Ρυθμίσεων Ληξιπρόθεσμων

O Κ. Μίχαλος καλεί την κυβέρνηση να βελτιώσει το πλαίσιο Ρυθμίσεων Ληξιπρόθεσμων: Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ανάφερε σχετικά με τη νέα ρύθμιση της κυβέρνησης για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις, τα ακόλουθα:O Κ. Μίχαλος καλεί την κυβέρνηση να βελτιώσει το πλαίσιο Ρυθμίσεων Ληξιπρόθεσμων

«Η νέα ρύθμιση κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και θα δώσει ανάσες σε μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων. Ωστόσο, χρήζει ορισμένων βελτιώσεων κι ευελπιστώ ότι ακόμη και σήμερα, αυτές μπορεί να γίνουν.

• Η πρώτη βελτίωση αφορά την επέκταση της ρύθμισης και για τις επιχειρήσεις που έχουν οφειλές άνω του 1.000.000 ευρώ. Δεν είναι δίκαιο να εξαιρούνται επιχειρήσεις από τη ρύθμιση, τη στιγμή, μάλιστα, που αν ενταχθούν είναι βέβαιο ότι θα συνεισφέρουν στην αύξηση των δημοσίων εσόδων και των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων.

• Η δεύτερη βελτίωση αφορά τις μειώσεις των προσαυξήσεων που θα μπορούσαν να είναι μεγαλύτερες από τις προβλεπόμενες, για τις μεγάλες οφειλές.

• Η τρίτη βελτίωση αφορά το επιτόκιο που μπορεί να είναι αισθητά μικρότερο από το 4,5% που προβλέπει η ρύθμιση. Προτείνουμε ένα επιτόκιο της τάξης περίπου του 2%-2,5%, το οποίο παραμένει υψηλότερο από το επιτόκιο που καταβάλει η Τράπεζα της Ελλάδος για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.

• Η τέταρτη βελτίωση αφορά τις συνεπείς επιχειρήσεις που εκπληρώνουν εμπρόθεσμα τις υποχρεώσεις τους. Γι΄ αυτές θα έπρεπε να προβλεφθεί «μπόνους» μείωσης κατά 5% των ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων, ως επιβράβευση της συνέπειάς τους.

Σε κάθε περίπτωση, παραμένει θετικό το γεγονός προώθησης της ρύθμισης που η Επιμελητηριακή Κοινότητα ζητούσε εδώ και πολλούς μήνες».

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν και τα ακόλουθα άρθρα:
✎ Γκ. Χαρδούβελης: Πως ανταποκρίνεται η κυβέρνηση στην αδυναμία χιλιάδων φορολογούμενων αποπληρωμής των χρεών τους
✎ Μια πρώτη γεύση από την προς ψήφιση τροπολογία σχετικά με ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ταμεία και εφορία και λοιπές περιπτώσεις
✎ ΥΠΟΙΚ: Διευκρινιστική ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Διαβάστε ακόμα…

 

Related posts