17 Ιουνίου 2024

Replicar: Μια ελληνική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων «εποχής»!

Replicar: Μια ελληνική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων «εποχής»!

Είστε λάτρης των παλαιών όμορφων και διάσημων αυτοκινήτων των δεκαετιών του ’60 και ’70; H Replicar είναι μια ελληνική εταιρεία – βιοτεχνία, με έδρα στην Κατερίνη, η οποία πλέον ξεκίνησε και λειτουργεί και το αντικείμενό της; Κατασκευάζει ρεπλίκες παλαιών γνωστών αυτοκινήτων.

rpc1

Όταν λέμε ρεπλίκες, εννοούμε αντίγραφα που εμφανισιακά θυμίζουν παλιά γνωστά μοντέλα διάσημων αυτοκινητοβιομηχανιών, με την διαφορά ότι τα αυτοκίνητα της Replicar, φέρουν το δικό της σήμα και βέβαια, τα υλικά τους, είναι σύγχρονα.
Με άλλα λόγια, τα οχήματα – ρεπλίκες θα μπορούσαν να παρομοιαστούν με τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας που διαθέτουν πανομοιότυπα χαρακτηριστικά με τα επώνυμα προϊόντα.

Τα οχήματα που κατασκευάζει η Replicar Hellas «πατούν» στο σασί αυτοκινήτων του θρυλικού σκαραβαίου της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen και σχεδιάζονται επακριβώς όπως τα αυθεντικά μοντέλα. Η κατασκευή τους δε, είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό χειροποίητη, κάτι που όπως κατανοείτε, «ανεβάζει» την ποιότητά τους. Η Replicar κατασκευάζει πιστά αντίγραφα των Porsche 356 Speedster, 550 Spyder, Carrera Speedster. Τα πολυτελή αυτά αυτοκίνητα-ρεπλίκες κυκλοφορούν όμως, όπως αναφέρθηκε, με το σήμα της Replicar Hellas (π.χ. RCH 356 Speedster, RCH 550 Spyder, RCH Carrera).rpc2

Τα αυτοκίνητα της Replicar Hellas, εξάγονται ήδη σε αρκετές χώρες (Αυστρία, Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία και Βέλγιο). Καθώς πανευρωπαϊκώς δεν υπάρχουν πολλές εταιρίες που να κατασκευάζουν ρεπλίκες παλαιών διάσημων αυτοκινήτων, η ζήτηση είναι αυξανόμενη. Για παράδειγμα, στην Μαγιόρκα της Ισπανίας, τα αυτοκίνητα της Replicar Hellas αποτελούν μέρος του στόλου εταιρείας car rental πολυτελείας. Η προοπτική της είναι πολύ καλή, καθώς η ζήτηση είναι μεγάλη από το εξωτερικό αλλά και από Ελλάδα, από ιδιώτες, εταιρίες ενοικιάσεως αυτοκινήτων και ξενοδοχεία, που επιθυμούν να ενισχύσουν τις υπηρεσίες μεταφοράς VIP πελατών μέσω των πολυτελών αυτοκινήτων-αντικών ή και για χρησιμοποίησή τους σε κοινωνικές εκδηλώσεις (π.χ. γάμοι).rpc3

Χαράς στο κουράγιο πάντως, στον κ. Ηλία Γαγανέλη, που ενώ γεννήθηκε στην Γερμανία και ζούσε εκεί, ήρθε το 1996 πίσω στην χώρα μας από όπου και κατάγεται όπως καταλαβαίνετε και ξεπερνώντας όλες τις αντιξοότητες και κωλύματα – που δεν φαντάζεστε πόσα, τι εύρους και πόσο έντονα ήταν – έστησε αυτά τα τελευταία χρόνια της κρίσης, αυτή την ιδιαίτερη αυτοκινητοβιοτεχνία, που υπερηφάνως δηλώνει ‘Made in Greece’!

Δείτε ακριβώς από κάτω, ένα ολιγόλεπτο βίντεο με αυτοκίνητα ρεπλίκες της Replicar Hellas:


Θα θέλαμε να δούμε να αναβιώνει τον κλασσικό σκαραβαίο της VW, ως μία πιο προσιτή λύση προς το καταναλωτικό κοινό…

Ίσως σας ενδιαφέρει επίσης:

Αυτοκίνητο σχεδόν 100% Made in Ghana! 

>>>•<<<

• Εὐεπιχειρεῖν: ἀεί βέλτιστον!

Related posts