28 Απριλίου 2024

Viva la revolución!

Viva la revolución!

Πολλές φορές μιλάνε για το “ηθικό” πλεονέκτημα της αριστεράς. Όμως τα λόγια δεν κοστίζουν και το αν ισχύει, το δείχνουν καλύτερα οι πράξεις, τα γεγονότα και δεδομένα, που δεν είναι υποκειμενικές γνώμες.

Κάνοντας κανείς μια αναζήτηση στο ίντερνετ, όπως αυτή που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα, αλλά και άλλες όπως “richest presidents” ή “richest presidents in the world”, θα δει ότι γνωστοί ηγέτες του σοσιαλιστικού χώρου, είναι οι πλουσιότεροι, των ‘συναδέλφων’ τους προέδρων, δυτικών και ισχυρών οικονομικά χωρών.

 

281116

Για παράδειγμα, η περιουσία του προσφάτως αποβιώσαντος, κουβανού Φιντέλ Κάστρο υπολογίζεται σε $900 εκατ. ή του παλαιότερα αποβιώσαντος Ούγκο Τσάβες, υπολογίζονταν σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια, όταν π.χ. η περιουσία του απερχόμενου προέδρου και πλανητάρχη, Μπάρακ Ομπάμα, υπολογίζεται σε $12,2 εκατ. ή την Άνγκελα Μέρκελ της ισχυρότατης Γερμανίας, εκτιμάται σε $11,5 εκατ..
Ακόμα μεγαλύτερη είναι η περιουσία του Κιμ Γιονγκ Ουν, του ισόβιου ηγέτη της κομμουνιστικής Βορείου Κορέας, που εκτιμάται σε 5 δισεκατομμύρια δολάρια.
Πρώτος στην λίστα των πλουσιότερων προέδρων, με διαφορά από όλους τους άλλους (δεύτερος είναι ο βορειοκορεάτης), είναι ο Βλάντιμιρ Πούτιν, με 40 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά τουλάχιστον αυτός, τυπικά δεν θεωρείται αριστερός ή κομμουνιστής.

Φαίνεται λοιπόν ότι τουλάχιστον όσον αφορά στον πλούτο και την περιουσία, σε ορισμένους αριστερούς τους πιάνει αλλεργία όταν αυτή ανήκει σε άλλους και κάνουν έως και επαναστάσεις, για τον λαό πάντα, αλλά όταν βρεθούν στην εξουσία, όλως τυχαίως, συσσωρεύουν πλούτο, που τουλάχιστον σε μερικές από τις περιπτώσεις, όπως αυτές που δείξαμε και αναφέραμε, είναι πολλαπλάσιες των ηγετών των ισχυρών δυτικών χωρών και μεγάλων δυνάμεων του κόσμου.

 

mujika-presidentΤα στοιχεία δε, δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, καθώς μπορούν να επιβεβαιωθούν από πολλά διαφορετικά, sites, έγκυρου περιεχομένου. Ούτε βεβαίως έχουμε κάτι με τους αριστερούς. Με τους ψευτοαριστερούς όμως, ναι, ενοχλούμαστε από την υποκρισία τους. Και το γεγονός ότι δεν έχουμε κάτι με τους αριστερούς ηγέτες, φαίνεται π.χ. με την αναφορά που κάνουμε τώρα, του πρώην προέδρου της Ουρουγουάης, του Χοσέ Μουσίκα, που ήταν γνωστός και ως ο “ταπεινός” πρόεδρος, υπολογίζεται σε μόλις $ 400 χιλιάδες και που επίσης παρουσιάζεται από τα sites, στα οποία βρήκαμε και τα άλλα στοιχεία.

Μαθήματα Ζωής από τον ‘ταπεινό’ José Mujica

 

 

 

Related posts