2 Μαΐου 2024

World Economic Forum: Η Ελλάδα 81η σε ανταγωνιστικότητα διεθνώς

World Economic Forum: Η Ελλάδα 81η σε ανταγωνιστικότητα διεθνώς

Η Έκθεση του World Economic Forum που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη, κατατάσσει την Ελλάδα στην 81η θέση στην λίστα Global Competitiveness Report 2015-2016.

Η Έκθεση αναφέρει:

Οι πιο προηγμένες οικονομίες επέστρεψαν στα προ κρίσεως επίπεδα ανταγωνιστικόητάς τους. Ωστόσο παραμένουν ακόμα διαφορές με μερικές από τις ανατολικές και νότιες ευρωπαϊκές χώρες να καταλαμβάνουν τις χαμηλότερες θέσεις σε αυτή την ομάδα: περισσότερο αξιοπρόσεκτη είναι η Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στην 81η θέση και είναι η λιγότερο ανταγωνιστική οικονομία αυτού του group, της ομάδος δηλαδή των ‘ανεπτυγμένων’ οικονομιών. Η χώρα μας μπορεί να ειπωθεί ότι έμεινε στάσιμη, αφού στην τρέχουσα Έκθεση (2015-2016) έπιασε την ίδια βαθμολογία που είχε πιάσει και στην Έκθεση 2014-2015 (4,02).

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι πολλές χώρες που συγκαταλέγονται σε άλλα group μας περνάνε σε ανταγωνιστικότητα. Ενδεικτικά αναφέρουμε την Τουρκία που βρέθηκε στην 51η θέση της παγκόσμιας κατάστασης ανταγωνιστικότητας ή στα Σκόπια, που βρίσκονται σε 60η.

Βέβαια σημειώνουμε ότι τα δεδομένα της Ελλάδος είχαν συλλεχθεί πριν τη νέα συμφωνία με τους διεθνείς δανειστές της, όταν η κατάσταση έδειχνε αρκετά πιο άσχημη.

Η Ελβετία παραμένει στην κορυφή της Λίστας για έβδομο συνεχόμενο χρόνο, με την Σιγκαπούρη και τις ΗΠΑ να ακολουθούν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Η πρώτη δεκάδα κλείνει με τις: Γερμανία (4η), Ολλανδία (5η), Ιαπωνία (6η), Χονκ Κονγκ (7ο), Φινλανδία (8η), Σουηδία (9η), Ηνωμένο Βασίλειο (10ο).

Η Έκθεση της Global Competitiveness Report 2015-2016 αξιολογεί το επίπεδο ανταγωνιστικότητας σε σύνολο 140 οικονομιών, παρέχοντας κάποια οπτική των επιπέδων παραγωγικότητας και ευημερίας τους.

Δείτε ολόκληρη την λίστα, παρακάτω:
Αν η εικόνα δεν φαίνεται καλά, πατήστε εδώ, να τη δείτε σε pdf, το οποίο μπορείτε να κάνετε και μεγέθυνση.

competitiveness2015-2016

>>>•<<<

••• Αὐξημένη ἀνταγωνιστικότητα; … Εὐεπιχειρεῖν !

✎ Έως τις 20 Οκτωβρίου αναρτώνται στο TAXISnet.τα νέα Εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Ψάχνετε για εργασία; … Αγγελίες

Άλλες σημαντικές Ειδήσεις

Related posts