26 Απριλίου 2024

Πορεία χορήγησης «κοινωνικού μερίσματος» – Καταληκτική ημέρα υποβολής αιτήσεων η 30η Ιουνίου

Πορεία χορήγησης «κοινωνικού μερίσματος» – Καταληκτική ημέρα υποβολής αιτήσεων η 30η Ιουνίου

Πορεία χορήγησης «κοινωνικού μερίσματος»χορήγησης «κοινωνικού μερίσματος»

Στη συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα με τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, τη νέα Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κα Αικ. Σαββαΐδου, και τους κ.κ. Φίλιππο Σαχινίδη, Γιώργο Κουτρουμάνη και Χρήστο Πρωτόπαππα τέθηκε προς συζήτηση η πορεία χορήγησης του «κοινωνικού μερίσματος».

Αξιολογήθηκε η πορεία υποβολής των αιτήσεων, έγινε αποτίμηση της απόδοσης του «κοινωνικού μερίσματος» μετά τη διεύρυνση των κριτηρίων που έχουν ήδη ανακοινωθεί και επανέλαβαν την ανακοίνωση της 3ης Ιουνίου!!!

  • Διεύρυνση βασικού ορίου εισοδήματος από 6.000 ευρώ σε 7.050 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου. Συνεπώς, για οικογένεια με δύο παιδιά το συνολικό όριο εισοδήματος διαμορφώνεται στα 11.750 ευρώ, από 10.000 ευρώ που ήταν ως τώρα.
  • Καταληκτική ημέρα υποβολής αιτήσεων κοινωνικού μερίσματος η 30η Ιουνίου
  • Όλες οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ως τώρα και απορρίφθηκαν, καθώς και όσες θα υποβληθούν μέχρι τέλος Ιουνίου, θα αξιολογηθούν με τα εισοδήματα των φετινών δηλώσεων φόρου εισοδήματος και τα νέα εισοδηματικά όρια. 

Και κατέληξαν ότι σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία προκύπτει ότι το προς διάθεση ποσό θα αποδοθεί πλήρως στην ελληνική κοινωνία. Αναλυτική ενημέρωση θα ακολουθήσει εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Επισημαίνουμε ότι στο δελτίο τύπου του υπουργείου της 24 Ιουνίου είχε αναφερθεί το εξής:

Υπενθυμίζεται ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα προκαλέσει προβλήματα στη νέα εκκαθάριση του κοινωνικού μερίσματος με τα στοιχεία για το 2013, όπως και στην χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος.

Δείτε το σχετικό Δελτίο τύπου του υπουργείου ΕΔΩ

 

>>>> Διαβάστε ακόμη <<<<

 

Related posts