26 Απριλίου 2024

Ποιοι είναι οι εργατικότεροι στην Ευρώπη;

Ποιοι είναι οι εργατικότεροι στην Ευρώπη;

Ποιοι είναι οι εργατικότεροι στην Ευρώπη; Μια νέα μελέτη απορρίπτει τα στερεότυπα δείχνοντας ότι οι Ρουμάνοι και οι Έλληνες είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι στην Ευρώπη.Ποιοι είναι οι εργατικότεροι στην Ευρώπη

Η μελέτη που διεξήχθη από την Coe-Rexecode (γαλλικό ινστιτούτο), ερεύνησε τον αριθμό των “πραγματικών” ωρών εργασίας σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα κατά την διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών – τον αριθμό που δαπανούσαν στην εργασία συμπεριλαμβάνοντας απουσίες λόγω ασθενείας, για φροντίδα παιδιών, για διακοπές, απεργίες κ.λπ..

Η έρευνα έδειξε ότι το 2013, οι Ρουμάνοι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης δούλεψαν 2.099 ώρες (ο καθένας, κατά μέσο όρο) – μέγεθος που τους καθιστά πρώτους στην Ευρώπη (βλ. γράφημα που ακολουθεί).
Οι Έλληνες ήρθαν δεύτεροι (τους σημειώνουμε με το μπλε βέλος) με 2.010 ώρες, τρίτοι οι Ούγγροι, οι Βούλγαροι και Κροάτες στην τέταρτη θέση, ακολουθούμενοι κατά σειρά από τους Πολωνούς, Λιθουανούς, Σλοβάκους, Εσθονούς και Κύπριους.

260614-2
Από την αντίθετη πλευρά, τις λιγότερες ώρες, δούλεψαν οι Φινλανδοί (1.648 ώρες ο καθένας κατά μέσο όρο) και οι Γάλλοι (1.661 ώρες), ακολουθούμενοι από τους Σουηδούς, Δανούς και Βέλγους.
Οι Ιταλοί, Ισπανοί και Ολλανδοί σημείωσαν χαμηλή επίδοση χωρίς όμως να είναι στις τελευταίες θέσεις.
Περίπου στην μέση βρέθηκαν οι Βρετανοί και Γερμανοί (σημειώνουμε τους Γερμανούς με κόκκινο βέλος).

Η τάση μεταξύ των ετών 2010 και 2013 έδειξε έντονη κάμψη των ωρών εργασίας στην Φινλανδία, Γαλλία, Σουηδία και Ιταλία.
Οι Βρετανοί και Γερμανοί το 2013 εργάζονταν επίσης λιγότερες ώρες σε σύγκριση με το 2010, ενώ οι ώρες αυξήθηκαν στην Ισπανία, Ολλανδία και Πορτογαλία.

Τα νούμερα της μελέτης διαψεύδουν τα στερεότυπα που εκδηλώθηκαν έντονα κατά την διάρκεια της κρίσης στην Ευρώπη, ότι τα βόρεια ευημερούντα κράτη είναι εργατικά σε αντίθεση με τους τεμπέληδες του Νότου που χρειάζονταν διάσωση.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρει και το ακόλουθο άρθρο:

• Οι Έλληνες είναι εργατικότεροι των Γερμανών! λέει η Wash. Post

Related posts