26 Απριλίου 2024

Πρακτικές Συμβουλές για Ελεύθερους Επαγγελματίες !!!

Πρακτικές Συμβουλές για Ελεύθερους Επαγγελματίες !!!

Το να είναι ένας ελεύθερος επαγγελματίας, ορατός και γνωστός στην αγορά που τον ενδιαφέρει, πρέπει να αποτελεί το βασικό του στρατηγικό μέλημα. Ακόμα και εάν είστε ευχαριστημένοι σήμερα από το πελατολόγιο σας, πρέπει να δαπανάτε το 80% του χρόνου σας στην υποστήριξη των σημερινών πελατών σας και να επενδύετε το 20% του χρόνου σας στην ανάπτυξη και προβολή σας!05062014-8

 Βασικές σας επαγγελματικές προτεραιότητες:

   Δημιουργία ενός επαγγελματικού φακέλου που θα προβάλει με ελκυστικό τρόπο την σχετική σας εμπειρία και δεξιότητες που έχετε αποκτήσει (ο αντίστοιχος φάκελος ενός μισθωτού εργαζόμενου είναι το βιογραφικό του)

Επιστολή προσέλκυσης ενδιαφέροντος. Όταν προσεγγίζετε έναν υποψήφιο πελάτη (εταιρεία ή ιδιώτη) θα πρέπει να μπορείτε να αποτυπώσετε σε λίγες γραμμές και να απαντήσετε στο ερώτημα του «γιατί να σε επιλέξω για συνεργασία?» Διαβάστε την επιστολή σας με τα μάτια του πελάτη.

Αξιοποίηση των social media. Ο πλέον οικονομικός και άμεσος τρόπος προσέλκυσης (αλλά και διατήρησης) πελατών, είναι τα social media.. Ειδικά σήμερα, εκτός από το επαγγελματικό σας προφίλ στο Facebook, το Linkedin μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική πηγή αναζήτησης και προσέλκυσης πελατών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αρκεί να είναι επαγγελματικά δομημένο και να προκαλεί το ενδιαφέρον των (υποψήφιων) πελατών!

Δημιουργία ελκυστικού εντύπου (ανάλογα με το αντικείμενό σας) που θα μπορεί να σταλεί και ηλεκτρονικά, και να περιλαμβάνει τις κύριες υπηρεσίες σας

Δημιουργία εταιρικής ταυτότητας. Επιλέξτε ένα λογότυπο, ένα όνομα ή moto στις υπηρεσίες σας, ώστε μένετε στη μνήμη περισσότερων (υποψήφιων) πελατών, που σήμερα κατακλύζονται από πολλές πληροφορίες.

ΔΩΣΤΕ ΝΕΑ ΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΑΣ!Ανάδειξη

 

Αθήνα: Α. Διάκου 21, 152 35

Τηλέφωνο:  2313033123 – email: athens@anadeixi.gr

Θεσσαλονίκη: Ν.Μάντζαρου 16, 546 27

Τηλέφωνο: 2310253713 – email: info@anadeixi.gr

Related posts