18 Ιουλίου 2024

Αύξησις των ασφαλισμένων ΙΚΑ και των ευέλικτων μορφών απασχόλησης

Αύξησις των ασφαλισμένων ΙΚΑ και των ευέλικτων μορφών απασχόλησης

Αύξησις των ασφαλισμένων ΙΚΑ και των ευέλικτων μορφών απασχόλησης: Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την επεξεργασία των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ), ο αριθμός των ασφαλισμένων στις κοινές επιχειρήσεις τον Ιανουάριο του 2014, αυξήθηκε κατά 10,06% συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2013. Αύξηση επίσης καταγράφηκε, στα οικοδομοτεχνικά έργα, κατά 9,62%.Αύξησις των ασφαλισμένων ΙΚΑ και των ευέλικτων μορφών απασχόλησης

Άξιο σχολιασμού αν και αναμενόμενο δεδομένης της κακής οικονομικής κατάστασης, η σημαντικά μεγαλύτερη αύξηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης: είναι ενδεικτικό ότι ο αριθμός των ασφαλισμένων με μερική απασχόληση αυξήθηκε κατά 35,3%, όταν ο αριθμός των ασφαλισμένων με πλήρη απασχόληση αυξήθηκε μόλις κατά 4,65%.

Σε επίπεδο αμοιβών, στις κοινές επιχειρήσεις με πλήρη απασχόληση, το μέσο ημερομίσθιο περιορίστηκε κατά 5,15% και ο μέσος μισθός, μειώθηκε κατά 6,35%.
Το μέσο ημερομίσθιο στους ασφαλισμένους πλήρους απασχόλησης του ΙΚΑ, διαμορφώνεται στα €54,2 και ο μέσος μισθός στα €1.276,9.

Το μέσο ημερομίσθιο σε αυτούς που απασχολούνται στις κοινές επιχειρήσεις με μερική απασχόληση, διαμορφώνεται σε €24,7 και αντίστοιχα, ο μέσος μισθός, στα €443,6.

Εσείς, ξέρετε να διαπραγματεύεστε;

Στην κατηγορία των οικοδομοτεχνικών έργων, το μέσο ημερομίσθιο διαμορφώνεται σε €44,3 και ο μέσος μισθός, στα €542,4.

Επίσης άλλο ένα άξιο σχολιασμού είναι ότι οι αμοιβές διαμορφώνονται σε χαμηλότερα επίπεδα στις πολύ μικρές επιχειρήσεις: σε αυτές με λιγότερους από 10 μισθωτούς, το μέσο ημερομίσθιο πλήρους απασχόλησης, διαμορφώνεται στο 64,0% αυτού σε επιχειρήσεις με πάνω από 10 μισθωτούς · αντίστοιχα, ο μέσος μισθός διαμορφώνεται στο 60,1%.

Τέλος, εκ του συνόλου των ασφαλισμένων, το 90,5% έχει ελληνική υπηκοότητα, το 1,8% είναι από άλλη χώρα της Ε.Ε. και 7,7% είναι από χώρα εκτός Ε.Ε..

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν και τα ακόλουθα άρθρα:
✎ Περικοπής μισθών συνέχεια
✎ Πιο πολλοί οι μη εργαζόμενοι από όσους έχουν δουλειά
✎ Μας παίρνουν τις καταθέσεις!
✎ Οι μισοί Έλληνες έχουν φτωχοποιηθεί ή κινδυνεύουν με φτωχοποίηση
✎ Προς κατάργηση ποινικών διώξεων για Χρέη στο Δημόσιο

Related posts