18 Απριλίου 2024

Ίδρυση ηλεκτρονικά εταιρείας σε ελάχιστο χρόνο στην Εσθονία… Στην Ελλάδα;;;

Ίδρυση ηλεκτρονικά εταιρείας σε ελάχιστο χρόνο στην Εσθονία… Στην Ελλάδα;;;

Ίδρυση ηλεκτρονικά εταιρείας σε ελάχιστο χρόνο στην Εσθονία… Στην Ελλάδα;;; Υπέπεσε στην αντίληψή μας, η ιστοσελίδα https://e-estonia.com/component/e-business-register/, με την οποία, μπορεί κανείς να κάνει σύσταση εταιρείας διαδικτυακά.280715

Αναλυτικότερα και βάσει αυτών που αναφέρει η Σελίδα και που μπορείτε να διαβάσετε και εσείς αν το επισκεφθείτε (την επισκέπτεστε, εδώ):
Το ηλεκτρονικό σύστημα εισήχθη το 2007. Τα οφέλη του είναι:

  • Μειωμένος χρόνος σύστασης επιχείρησης, από 5 ημέρες έως 2 ώρες.
  • Η χώρα καθίσταται ελκυστικότερη στους επενδυτές.
  • Μείωση των διοικητικών δαπανώμενων πόρων.

Ως διαδικτυακό σύστημα, τα πάντα γίνονται ηλεκτρονικά: με ηλεκτρονικές υπογραφές και διαδικτυακή μεταφορά του μετοχικού κεφαλαίου κ.λπ..

Ούτε λόγος να γίνεται για το να χάνει κανείς ώρες για την επίσκεψή του επιτόπου σε δημόσιες υπηρεσίες · όλα γίνονται από την άνεση του γραφείου των ενδιαφερομένων.

Μάλιστα, το έτος 2009 πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ, με την σύσταση εταιρείας, ηλεκτρονικά πάντα, με χρόνο 18 λεπτά και 3 δευτερόλεπτα.

Δεν είναι καθόλου περίεργο λοιπόν που το έτος 2011, ποσοστό 98,2% όλων των υποβολών εταιρειών, έγινε μέσω του e-Business Register.

Και δεν τελειώσαμε… όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα, χάρη στην εισαγωγή των διασυνοριακών ψηφιακών υπογραφών, πολίτες από την Πορτογαλία, Φινλανδία, Βέλγιο και Λιθουανία, μπορούν επίσης να καταχωρίσουν τις εταιρείες τους στην Εσθονία και αντίστροφα.

Τώρα, συγκρίνετε όσοι έχετε την τύχη ή καλύτερα να πούμε, την ατυχία να έχετε εμπειρία σύστασης έως και τροποποίησης εταιρείας εδώ στην Ελλάδα, πόσος χρόνος χρειάζεται (εβδομάδες), πόσος κόπος χρειάζεται (επιτόπιες επισκέψεις στις αρμόδιες υπηρεσίες) και κάντε τις συγκρίσεις σας.

Όλοι και εδώ και πολλά χρόνια, σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας και σε ανώτατο διοικητικό επίπεδο στη χώρα μας, ‘κόπτονται’ περί της βούλησής τους και των προσπαθειών τους, να βοηθήσουν την επιχειρηματικότητα και για την συμβολή τους στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Γιατί δεν έχει γίνει, γιατί δεν γίνεται, κάτι παρόμοιο και στη χώρα μας; Τόσα ΕΣΠΑ και κοινοτικά κονδύλια περνάνε από τη διαχείρισή μας και συχνά παρατηρούμε να διοχετεύονται σε ότι πιο περίεργο και αμφιβόλου χρησιμότητας.

Απευθύνουμε ανοικτό ερώτημα στον πρωθυπουργό, υπουργό οικονομικών, υπουργό ανάπτυξης, γιατί δεν ξεκινούν έστω σήμερα (28 Ιουλίου 2015) την δημιουργία ενός παρόμοιου ιστοτόπου;

Είναι καλύτεροι οι Εσθονοί από εμάς;

Παναγιώτης Σοφιανόπουλος
Οικονομολόγος

>>><<<

Ψάχνετε για εργασία; … Αγγελίες

 Αὐξημένη ἀνταγωνιστικότητα; … Εὐεπιχειρεῖν !

Άλλες σημαντικές Ειδήσεις

Related posts