15 Ιουλίου 2024

Αντίδραση της ΕΣΕΕ στα απειλητικά ειδοποιητήρια οφειλών του ΟΑΕΕ προς τις επιχειρήσεις

Αντίδραση της ΕΣΕΕ στα απειλητικά ειδοποιητήρια οφειλών του ΟΑΕΕ προς τις επιχειρήσεις

απειλητικά ειδοποιητήρια οφειλών του ΟΑΕΕΤην διαμαρτυρία της και την αντίδραση της εκφράζει η ΕΣΕΕ στα απειλητικά ειδοποιητήρια οφειλών του ΟΑΕΕ προς τις επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα:

Τη διαμαρτυρία του εμπορικού κόσμου μεταφέρει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου στη διοίκηση του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) για την ένταση των εισπρακτικών πρακτικών του οργανισμού.

Συγκεκριμένα, έχει γνωστοποιηθεί στην ΕΣΕΕ από εμπόρους, σε όλη την επικράτεια, ότι οι επιχειρήσεις που έχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ είτε λαμβάνουν απειλητικά ειδοποιητήρια σε μαζική βάση, είτε τους επιβάλλονται μέτρα κατάσχεσης στα σπίτια, στα μαγαζιά, στα εμπορεύματα και στα πάγιά τους.

«Αντιλαμβανόμαστε την δυσχερή οικονομική κατάσταση του ΟΑΕΕ, για την οποία δεν αισθανόμαστε ότι ευθύνονται οι μικροί και μεσαίοι έμποροι. Για να συνεχίσει, ωστόσο, να υπάρχει ΟΑΕΕ, πρέπει, πρωτίστως, να συνεχίσουν να υπάρχουν επιχειρήσεις για να καταβάλλουν, είτε τις τρέχουσες εισφορές, είτε τις οφειλές τους. Οι επιχειρήσεις μας πλήττονται βαρύτατα από την οικονομική κρίση και με δυσκολία παρατείνουν μέρα με την μέρα τη λειτουργία τους. Θεωρούμε ότι η ένταση των εισπρακτικών μέτρων του Οργανισμού στέλνει το λάθος μήνυμα σε λάθος χρόνο και τις οδηγεί πιο κοντά στο κλείσιμο», σημειώνει η ΕΣΕΕ στην επιστολή της προς την διοίκηση του ΟΑΕΕ.

Η ΕΣΕΕ ζητεί να υπάρξει άμεση διακοπή της αποστολής ειδοποιητηρίων, καθώς και αναστολή των κατασχέσεων για οφειλές των μικρών και μεσαίων εμπόρων τουλάχιστον για τους επόμενους τρεις μήνες.

«Σε αντίθετη περίπτωση, ως πρώτο βήμα αντίδρασης θα αποσύρουμε τους εκπροσώπους μας από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού», δηλώνει η ΕΣΕΕ.

Πηγή voria.gr

Related posts