30 Απριλίου 2024

Δεν αποφεύγεται η επίσκεψη στην τράπεζα για τον ακατάσχετο λογαριασμό

Δεν αποφεύγεται η επίσκεψη στην τράπεζα για τον ακατάσχετο λογαριασμό

Δεν αποφεύγεται η επίσκεψη στην τράπεζα για τον ακατάσχετο λογαριασμό: Παρά την έναρξη της ηλεκτρονικής εφαρμογής του TaxisNet για τη δήλωση του λογαριασμού που προστατεύεται από κατάσχεση.Δεν αποφεύγεται η επίσκεψη στην τράπεζα για τον ακατάσχετο λογαριασμό

Και αυτό διότι δεν έχουν ενταχθεί όλες οι τράπεζες στο σύστημα και συνεπώς, δεν μπορούν να ενημερωθούν για τη δήλωση του φορολογούμενου στο TaxisNet.

Κατ’επέκταση, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι μετά την ηλεκτρονική δήλωση του ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού στο TaxisNet, για ποσά έως €1.500 σε μηνιαία βάση, ότι η τράπεζα θα είναι ενημερωμένη έτσι ώστε να τηρηθεί και στην πράξη.

Τι πρέπει να κάνει λοιπόν κάποιος για να είναι ασφαλής;
Θα πρέπει αναγκαστικά, να περάσει από την τράπεζα, έχοντας τυπωμένη την ηλεκτρονική αίτηση από το TaxisNet, την οποία και θα τους παραδώσει. Μόνο τότε, θα είναι σίγουρος ότι είναι ενημερωμένη και η τράπεζα και συνεπώς δεν διατρέχει τον κίνδυνο κατάσχεσης του περιεχομένου του ακατάσχετου λογαριασμού του.

Προφανώς, μετά από λίγο καιρό, όλες οι τράπεζες θα ενημερωθούν από το σύστημα και δεν θα χρειάζεται η επίσκεψη σε αυτές, αλλά μέχρι να συμβεί αυτό, είναι καλό, οι φορολογούμενοι που έχουν λόγο ανησυχίας, να προσέχουν για να έχουν.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρει και το ακόλουθο άρθρο:
✎ Taxisnet: Σε ισχύ πλέον η νέα εφαρμογή για δήλωση ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού

Related posts