2 Μαΐου 2024

Εκπαίδευση σε καπνοκαλλιεργητές από την ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ και υποτροφίες

Εκπαίδευση σε καπνοκαλλιεργητές από την ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ και υποτροφίες

Εκπαίδευση σε καπνοκαλλιεργητές από την ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ και υποτροφίες: Η γνωστή βιομηχανία επενδύσει στην ενίσχυση των καπνοκαλλιεργητών, όπως και στην ενίσχυση του επιστημονικού δυναμικού στον συγκεκριμένο κλάδο μέσω υποτροφιών.ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, εκπαίδευση και υποτροφίες

Αναλυτικότερα, η ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ, θυγατρική της πολυεθνικής Philip Morris International (PMI), επιχείρηση γνωστή με πολυετή της παρουσία (82 έτη) στην ελληνική αγορά καπνών και τσιγάρων, ανακοίνωσε δύο νέα προγράμματα.

Το πρώτο πρόγραμμα αφορά στην δωρεάν κατάρτιση 120 υφιστάμενων παραγωγών έως 40 ετών, με θεωρητικά μαθήματα και πρακτική εξάσκηση. Οι παραγωγοί που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, θα εξοικειωθούν με νέες τεχνολογίες ώστε να βελτιώσουν τις επιχειρηματικές τους ικανότητες (με πρακτικές «γεωργίας ακριβείας»). Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Ο στόχος της συγκεκριμένης ενέργειας είναι η βελτίωση της επιχειρηματικότητας στον τομέα της καλλιέργειας καπνού.

Οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα κατάρτισης καπνοκαλλιεργητών μπορούν να βρουν τους όρους, τις προϋποθέσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην ιστοσελίδα της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης (www.afs.edu.gr). Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής θα γίνεται έως τις 15 Οκτωβρίου και το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 21 Οκτωβρίου 2014.

Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά σε υποτροφίες σε φοιτητές που προσανατολίζονται στο συγκεκριμένο κλάδο. Μέσω του Ιδρύματος Παπαστράτου, θα προσφερθούν υποτροφίες ύψους €5 χιλιάδων έκαστη, σε 20 νεοεισαχθέντες φοιτητές σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ, σε αντικείμενα που έχουν να κάνουν με την αγροτική καλλιέργεια.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην στήριξη των οικογενειών των καπνοκαλλιεργητών, έτσι ώστε να καλύψουν τα έξοδα μετεγκατάστασης των παιδιών τους σε πόλεις μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Αιτήσεις στο εν λόγω πρόγραμμα υποτροφιών υποβάλλονται έως τις 10 Νοεμβρίου · η τελική λίστα δικαιούχων θα ανακοινωθεί στις 15 Δεκεμβρίου.

Μπορείτε να δείτε την Προκήρυξη αναλυτικά, εδώ.

Τα δύο προγράμματα έρχονται να προστεθούν στη συμφωνία ύψους €200 εκατ. που υπέγραψε η Philip Morris International με την ελληνική κυβέρνηση πέρσι και αφορά στην απορρόφηση του 50% των καπνών ανατολικού τύπου που παράγονται στην Ελλάδα κατά την τριετία 2013-2015.

Related posts