25 Απριλίου 2024

Το «έργο» της ΔΟΑ: Ακάθεκτοι οι εντατικοί φορολογικοί και ασφαλιστικοί έλεγχοι

Το «έργο» της ΔΟΑ: Ακάθεκτοι οι εντατικοί φορολογικοί και ασφαλιστικοί έλεγχοι

Συνεχίζονται οι εντατικοί φορολογικοί και ασφαλιστικοί έλεγχοι από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εντατικοί φορολογικοί και ασφαλιστικοί έλεγχοι

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ελέγχθηκε μεγάλος αριθμός καταστημάτων-επιχειρήσεων στην Αττική, σε εννέα (9) εκ των οποίων διαπιστώθηκαν παραβάσεις
Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου
Στον αριθμό 11012 και στα e-mails 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr, οι πολίτες μπορούν να καταγγέλλουν παραβάσεις κατά τη διάρκεια των συναλλαγών τουςΣυνεχίστηκε η διενέργεια εκτεταμένων ελέγχων από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά την εβδομάδα 14-20 Ιουλίου 2014, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις στην Αττική, με σκοπό τον έλεγχο της εφαρμογής της φορολογικής νομοθεσίας, καθώς και των διατάξεων για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.
Ειδικότερα, κλιμάκια Αστυνομικών της Υπηρεσίας πραγματοποίησαν ελέγχους σε μεγάλο αριθμό καταστημάτων και επιχειρήσεων, στις περιοχές Κορωπίου, Βάρκιζας, Μεταμόρφωσης, Αθηνών και Ν. Ηρακλείου Αττικής, σε εννέα (9) εκ των οποίων διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Συγκεντρωτικά, από τους ελέγχους διαπιστώθηκε:

  • Η μη έκδοση των προβλεπόμενων φορολογικών στοιχείων σε επτά (7) καταστήματα. 
  • Εργασία οχτώ (8) υπαλλήλων χωρίς να είναι ασφαλισμένοι, σε τέσσερα (4) καταστήματα.

Για όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις ενημερώθηκαν τόσο οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., όσο και τα κατά τόπους Υποκαταστήματα του Ι.Κ.Α. για την επιβολή των προβλεπόμενων Διοικητικών κυρώσεων.
Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση καθ’ όλη την διάρκεια της θερινής περιόδου.

Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ της 20/07/2014

Related posts