2 Μαΐου 2024

Η μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση στην Ελλάδα, μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ

Η μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση στην Ελλάδα, μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ

Η μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση στην Ελλάδα, μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ, σε οικογένειες με δύο παιδιά και έναν μισθωτό. Άλλη μια θλιβερή πρωτιά για τη χώρα μας.150415-1

Στο σύνολο των 34 χωρών του ΟΟΣΑ, οι υψηλότερες φορολογικές επιβαρύνσεις σε μια οικογένεια με δυο παιδιά και έναν μισθωτό και ως προς τον μέσο μισθό, ήταν στην Ελλάδα (43,4%), το Βέλγιο (40,6%) και τη Γαλλία (40,5%).

Τι σημαίνει το παραπάνω δηλαδή; Σημαίνει ότι από τα €100 αμοιβής ενός οικογενειάρχη με δύο παιδιά, στην Ελλάδα τα €43,4 φεύγουν αμέσως, πριν καν μπουν στην τσέπη του, αφού όντας μισθωτός, η παρακράτηση γίνεται στην πηγή τόσο για τον φόρο όσο και για τις ασφαλιστικές εισφορές, ενώ στις χώρες του ΟΟΣΑ, σε μέσο όρο,  η επιβάρυνση αυτή είναι 26,9%.

Σε αυτές τις οικογένειες, με δυο παιδιά και έναν μισθωτό, μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ, την μικρότερη φορολογική επιβάρυνση είχε η Νέα Ζηλανδία (3,8%), ακολουθούμενη από τη Χιλή (7%), την Ελβετία (9,8%) και την Ιρλανδία (9,9%). Ο μέσος όρος για τις χώρες του ΟΟΣΑ ήταν 26,9%.

Αυτά δε τα μεγέθη, έχουν υπολογιστεί βάσει του μέσου μισθού, που καθώς στην Ελλάδα υπάρχει σημαντική ανισότητα, μπορεί η κατάσταση για τον μέσο Έλληνα φορολογούμενο, να είναι λίγο χειρότερη στην πραγματικότητα.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Ψάχνετε για εργασία; … Αγγελίες – πάντα πρόσφατα ενημερωμένες

Αὐξημένη Γνώση = Αὐξημένη Ἀνταγωνιστικότητα!

✎ Η Ελλάδα προετοιμάζεται για χρεοκοπία
✎ Από την Ευρωζώνη επωφελήθηκε μόνο η Γερμανία
✎ Έξοδος από την Ευρωζώνη; Γιατί Όχι;

✎ Γιατί πρέπει να επενδύω μόνος μου;

Related posts