18 Μαΐου 2024

Η Στρέβλωση στους μισθούς που τα Μνημόνια χειροτέρευσαν αντί να θεραπεύσουν

Η Στρέβλωση στους μισθούς που τα Μνημόνια χειροτέρευσαν αντί να θεραπεύσουν

Η Στρέβλωση στους μισθούς που τα Μνημόνια χειροτέρευσαν αντί να θεραπεύσουν: Είναι σαφές και λογικό ότι για την ΙΔΙΑ εργασία, στο Δημόσιο λόγω της ασφάλειας που προσφέρει (ακόμα και εάν κάποια στιγμή γίνουν απολύσεις, αυτές θα είναι σπάνιες και η εξαίρεση), θα πρέπει να αμείβεται λιγότερο από ό,τι στον Ιδιωτικό τομέα.241014-3

Παντού στον κόσμο, κάθε επένδυση καθώς και η εργασία μια μορφής επένδυση είναι, η απόδοσή της είναι ανάλογη με το ρίσκο που περιέχει:
• Χαμηλό το ρίσκο, χαμηλή η προσδοκώμενη απόδοση.
• Μέτριο το ρίσκο, μέτρια η προσδοκώμενη απόδοση.
• Υψηλό το ρίσκο, υψηλή η προσδοκώμενη απόδοση.

Έτσι και στην εργασία, αυτή που είναι σε μεγάλο βαθμό ασφαλής, που συνεπάγεται ότι αυτός που εργάζεται σε αυτήν δεν κινδυνεύει από απόλυση, δεν μπορεί να αμείβεται περισσότερο από την αντίστοιχη στον ιδιωτικό τομέα που είναι παντελώς ανασφαλής για τον εργαζόμενο, αφού οποιαδήποτε στιγμή, μπορεί να απολυθεί.

Το γεγονός ότι προ κρίσεως, για ίδιες πάντα εργασίες, οι υπάλληλοι στο Δημόσιο αμείβονταν περισσότερο από τους αντίστοιχούς τους στον Ιδιωτικό τομέα, ήταν μια ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ, διότι όταν κάποιος είχε ΚΑΙ ασφάλεια ΚΑΙ υψηλότερο μισθό, πείτε μας ένα κίνητρο για να αποδώσει στην εργασία του κάποιος, εκτός και είχε φιλότιμο.

• Το σύστημα αυτό είναι ΣΤΡΕΒΛΟ διότι επιβραβεύει με υψηλότερη απόδοση την ασφάλεια, κάτι που είναι παράλογο και δεν ισχύει διεθνώς.

Και ήρθε το Μνημόνιο, υποτίθεται για να διορθώσει τις στρεβλώσεις. Και αντί αυτή η στρέβλωση να εξομαλυνθεί, να μειωθεί έως και να ανατραπεί υπέρ των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, βλέπουμε από το ωραίο γράφημα, ότι μπορεί γενικότερα να μειώθηκαν οι μισθοί αλλά επειδή στο Δημόσιο οι μειώσεις ήταν ηπιότερες από τις μειώσεις στον Ιδιωτικό τομέα, η στρέβλωση αντί να θεραπευτεί, κατέστη εντονότερη.

Αντί να κλείσει η ψαλίδα, μετά Μνημονίων, άνοιξε περαιτέρω και επομένως εάν προ κρίσεως, ήταν συμφερότερο να βρει κανείς εργασία στο Δημόσιο, τώρα έγινε ακόμα περισσότερο συμφέρον.

Μνημονιακή παράνοια… αντί να ‘θεραπεύει’… ‘σκοτώνει’…

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρει και το ακόλουθο άρθρο:
✎ Λάθος ότι τα Μνημόνια δεν επιβάλλουν αύξηση φορολογίας

Διαβάστε ακόμη…

Related posts