20 Απριλίου 2024

Επιτέλους ιατροφαρμακευτική-νοσοκομειακή περίθαλψη και για τους ασφαλισμένους με ληξιπρόθεσμες οφειλές στον ΟΑΕΕ

Επιτέλους ιατροφαρμακευτική-νοσοκομειακή περίθαλψη και για τους ασφαλισμένους με ληξιπρόθεσμες οφειλές στον ΟΑΕΕ

Επιτέλους ιατροφαρμακευτική-νοσοκομειακή περίθαλψη και για τους ασφαλισμένους με ληξιπρόθεσμες οφειλές στον ΟΑΕΕιατροφαρμακευτική-νοσοκομειακή περίθαλψη και για τους ασφαλισμένους με ληξιπρόθεσμες οφειλές στον ΟΑΕΕ

Άρχισε να βλέπει με άλλη «ματιά» τους ελεύθερους επιαγγελματίες-εμπόρους το Υπουργείο ή απλώς κάνει μια κίνηση καλής θέλησης για να κατευνάσει τις πιέσεις που ασκούνται από τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ και τις οργανώσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων;

Στη συνάντηση (16/6/14) του Προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδη και του Γενικού Γραμματέα κ. Γ. Καρανίκα με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ι. Βρούτση, αναφέρθηκε από τον τελευταίο, νέα Υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την οποία έγινε δεκτό το πάγιο αίτημα των μικρομεσαίων για την παροχή ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ που καθυστερούν τις εισφορές τους.

Βασικό κριτήριο για την παροχή αυτή, θα είναι το μέσο εισόδημα των τριών τελευταίων ετών 2011, 2012 και 2013, το οποίο δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 12.000 ευρώ. Δεν έχει διευκρινιστεί αν σε αυτά περιλαμβάνονται και τα τεκμαρτά εισοδήματα, όποτε, η διαφορά ως προς το δικαίωμα θα είναι μεγάλη.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ι. Βρούτσης, στην υπουργική αυτή απόφαση Φ80000/7870/305/2014, είναι σαφές, πλέον, ότι θα παρέχεται περίθαλψη και στους ενεργούς εμπόρους και λοιπούς επαγγελματίες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στον ΟΑΕΕ, με την προϋπόθεση ότι αυτές έχουν δημιουργηθεί εντός της κρίσης και συγκεκριμένα εντός των ετών 2011, 2012, 2013 και 2014.

Προϋποθέσεις της Υπουργικής Απόφασης είναι οι εξής:

  • Οι ασφαλισμένοι του Ο.Α.Ε.Ε. που διέκοψαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα ή προέβησαν σε δήλωση αδράνειας εργασιών στη Δ.Ο.Υ. ή συνεχίζουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα δικαιούνται, οι ίδιοι και τα προστατευόμενα μέλη αυτών, παροχές ασθένειας σε είδος από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μέχρι 28/2/2015, εφόσον οι οφειλές τους αφορούν τα έτη 2011, 2012 και 2013, χωρίς να εξετάζεται η ασφαλιστική κατάσταση του 2014, και ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού φορολογητέου εισοδήματος για τα ανωτέρω έτη δεν υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ.
  • Για την παροχή της περίθαλψης απαιτείται η υποβολή αίτησης και η προσκόμιση αντίγραφου εκκαθαριστικού σημειώματος για τα εισοδήματα των ετών 2011, 2012 και 2013. Οι αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχουν τα δικαιολογητικά και αφού διαπιστώσουν ότι ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού φορολογητέου εισοδήματος των τριών (3) προηγουμένων ετών δεν υπερβαίνει το ποσό των 12.000 € και οι οφειλές από ασφαλιστικές εισφορές έχουν δημιουργηθεί τα ίδια έτη, προβαίνουν στην χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας (θεώρηση του βιβλιαρίου υγείας) μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2015.
  • Σε περίπτωση ανακριβούς δήλωσης διακόπτεται άμεσα η ασφαλιστική ικανότητα και αναζητούνται οι τυχόν καταβληθείσες δαπάνες.

 

>>>>***<<<<

Συνελήφθησαν απατεώνες για Φωτοβολταϊκά

Στο στόχαστο της τρόικας και τα επιδόματα; Κινδυνεύουν οι άνεργοι με ακίνητο ή αυτοκίνητο να χάσουν το επίδομα; Τι θα αποφασίσει τελικά το υπουργείο;

«Καυτοί» λογαριασμοί της ΔΕΗ από 1η Ιουλίου με αυξήσεις αλλά και θετική έκπληξη με μειώσεις σε ειδικές περιπτώσεις

Η μείωση της Μισθολογικής Δαπάνης για την Γενική Κυβέρνηση

Πάρτυ συνταγογραφήσεων ύψους 150.000 ευρώ σε θανόντες ασφαλισμένους και συνταξιούχους

ΙΚΑ – υποβολή μηνυτήριων αναφορών κατά των προσώπων που εισέπραξαν συντάξεις για θανόντες συνταξιούχους

Τι αποτελέσματα έφερε στο φως η διαδικασία καταγραφής συνταξιούχων του Δημοσίου ;;;

Οικογενειακά επιδόματα και καταβολή τους

Πιθανή Αύξηση Συντάξεων λόγω προηγούμενου Λάθους

Δωρεάν πρόσβαση σε φαρμακευτική περίθαλψη για ανασφάλιστους σχεδιάζει το Υπουργείο Υγείας

 

Related posts