5 Μαρτίου 2021

Breaking News

Η ιστορία των συμβόλων: Πώς δημιουργήθηκαν και τι απεικονίζουν

Η ιστορία των συμβόλων: Πώς δημιουργήθηκαν και τι απεικονίζουν

Η ιστορία των συμβόλων

‘Εχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς προέκυψε το σήμα on/off στους υπολογιστές ή τι συμβολίζει το σηματάκι της κεραίας όταν ανάβετε τα bluetooth στο κινητό; Ρώσοι σχεδιαστές απαντούν στις πιο παράξενες τεχνολογικές απορίες με ένα μοναδικό infographic.

ιστορία των συμβόλων

Η Σοφία Γιαμπόλσκι σε συνεργασία με τους σχεδιαστές της «Warm Gun» και «500 Startups» δημιούργησε το παρακάτω Infographic που παρουσιάζει την ιστορία πίσω από τα πιο κοινά σύμβολα που συναντάμε πλέον σε καθημερινό επίπεδο.

Οπως αναφέρεται στο σχεδιάγραμμα το σηματάκι on/off του υπολογιστή έρχεται από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου οι μηχανικοί χρησιμοποιούσαν το δυαδικό σύστημα για να σημαδεύουν τα κουμπιά στα μηχανήματα. Το 1 συμβόλιζε το άναμμα της μηχανής και το 0 το σβήσιμο. Το σήμα των υπολογιστών είναι το O και το Ι ενωμένα αφού με το ίδιο κουμπί ανάβει και σβήνει.

Το σήμα του δικτύου πηγάζει από μία ιδέα του Ντέιβιντ Χιλ της ΙΒΜ, ο οποίος χρησιμοποίησε ένα παρόμοιο σκίτσο για να κάνει σχεδιάγραμμα των συνδεδεμένων υπολογιστών στο χώρο.

Το σήμα των Bluetooth είναι φόρος τιμής στον Δανό Βασιλιά Χάραλντ Μπλάταντ ο οποίος αγαπούσε τόσο πολύ τα βατόμουρα ώστε ένα από τα δόντια του βάφτηκε μόνιμα μπλε από την υπερβολική κατανάλωση των αγαπημένων του φρούτων. Το σήμα του Bluetooth είναι τα αρχικά του ονόματους του.

Το σήμα του Play για τη μουσική έρχεται κατευθείαν από τα 60’s όπου το συναντούσαμε στις κασέτες μουσικής και το βελάκι έδειχνε τη φορά προς την οποία γυρνούσε η κασέτα παίζοντας.

Το σήμα του Usb σχεδιάστηκε για να αναπαριστά το Ντρέιζακ, την τρίαινα του θεού Ποσειδώνα. Ωστόσο παρόλο που το μεσαίο βέλος έμεινε ανέγγιχτο, τα δύο πλαϊνά έγιναν τετράγωνο και κύκλος αντίστοιχα, συμβολίζοντας τα διαφορετικά περιφερειακά που είναι συμβατά με το usb.

Το σηματάκι του «sleep» στους υπολογιστές, έγινε γιατί το «standby» μπέρδευε αρκετά τους πρώτους χρήστες. Ετσι επινοήθηκε ο όρος sleep υπονοώντας μία κατάσταση που σημαίνει ότι η συσκευή δεν είναι ούτε ανοιχτή ούτε κλειστή. βΚαι φυσικά τι καλύτερο σχέδιο για το sleep από ένα φεγγαράκι;

Το «παπάκι» (@) είναι το μόνο σχέδιο της λίστας που συνδέεται με το μουσείο μοντέρνας τέχνης MoMa. Το 1971 ο προγραμματιστής Ρέιμοντ Τόμλισον, αποφάσισε να εισάγει ένα σύμβολο που θα διαχωρίζει τον αποστολέα από τον παραλήπτη. Ωστόσο η ιστορία του πάει βαθιά στο παρελθόν, πιθανότατα στον 6ο αιώνα, όπου οι μοναχοί χρησιμοποιούσαν αυτό το σύμβολο αντί για τη λατινική λέξη «ad» που σημαίνει «at» (προς)

Πηγή iefimerida.gr

 

✎✎✎ Δείτε ακόμη…

✎  Viral Marketing

✎  Social Media Marketing – 5 επιτυχημένα παραδείγματα

Related posts