3 Μαΐου 2024

Μείωση Συντάξεων σε ορισμένους Συνταξιούχους τον Αύγουστο

Μείωση Συντάξεων σε ορισμένους Συνταξιούχους τον Αύγουστο

Μείωση Συντάξεων σε ορισμένους Συνταξιούχους τον Αύγουστο, λόγω αλλαγής στην παρακράτηση του φόρου. Υπολογίζεται ότι αφορά περί των 700.000 συνταξιούχων.Μείωση συντάξεων

Η παρακράτηση του φόρου θα γίνεται πλέον προκαταβολικά και στο σύνολο των συντάξεων και όχι σε κάθε επιμέρους σύνταξη ξεχωριστά, όπως γινόταν έως σήμερα.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο γύρω στους 700.000 συνταξιούχους που λαμβάνουν περισσότερες από μία σύνταξη και στο σύνολο το ποσό ξεπερνά τα €750 μηνιαίως, αναμένεται να λάβουν από Αύγουστο, €40 λιγότερα.

Το μέτρο αυτό ελήφθη για να πληρώνουν οι συνταξιούχοι προκαταβολικά ποσοστό της φορολογίας που θα καλούνταν με τα παλιά δεδομένα να πληρώσουν το επόμενο έτος με την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης, μαζεμένο.

Πολλοί λοιπόν συνταξιούχοι θα δυσαρεστηθούν βλέποντας τον τραπεζικό τους λογαριασμό, απεναντίας όμως, κάποιοι άλλοι συνταξιούχοι θα χαρούν διότι θα δουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό λίγα περισσότερα χρήματα.

Αυτό θα συμβεί σε όσους συνταξιούχους, λαμβάνουν σύνταξη έως €700 μηνιαίως, οπότε από τον Αύγουστο θα διαπιστώσουν μία μικρή αύξηση που θα ανέρχεται περίπου των €15 μηνιαίως, καθώς σταματά η παρακράτηση φόρου που ίσχυε μέχρι τέλος Ιουλίου.

>>>•<<<

Εάν βρήκατε ενδιαφέρον το παραπάνω άρθρο, 
σίγουρα σας ενδιαφέρει το ακόλουθο:

✎  Αυξομειώσεις στις συντάξεις του Αυγούστου για τους δικαιούχους

… και πιθανότατα και αυτό:

✎  Κατάργηση υποχρέωσης Φορολ. Δήλωσης για ορισμένους συνταξιούχους

Related posts