2 Μαΐου 2024

Μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων

Μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων

Σύντομα το υπουργείο Υποδομών θα ανακοινώσει πακέτο βελτίωσης με Μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων και αναδιοργάνωση στο σύνολο του δικτύου των αστικών συγκοινωνιών.Μειώσεις στις τιμές των εισητηρίων

Σύμφωνα με αναφορά της Καθημερινής η ανησυχία για αυξήσεις στα εισιτήρια των μέσω μαζικής μεταφοράς τελικά δε θα επιβεβαιωθούν.

Μειώνονται οι τιμές εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες
Το σχέδιο τροποποίησης του υπουργείου Υποδομών και του ΟΑΣΑ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας), αλλάζει την τιμολογιακή πολιτική, επαναφέρει το ενιαίο εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες (είχε καταργηθεί το 2011) και δίνει τη δυνατότητα καθιέρωσης του ενιαίου εισιτηρίου (εκ’ νέου) σε κάθε επιβάτη για χρήση σε όλες τις μετακινήσεις χωρίς περιορισμό βάσει του κόστους.

Το ενιαίο εισιτήριο είναι ο τρόπος ενίσχυσης των μέσων μαζικής συγκοινωνίας για καθημερινή χρήση, η διευκόλυνση των μετεπιβιβάσεων χωρίς οικονομικό περιορισμό και η λύση του επιβατικού κοινού στην οικονομική κρίση και στις μεταφορές του.

Συγκριτικά στοιχεία:

Τιμή του ενιαίου εισιτηρίου (που αφορά όλα τα Μέσα) είναι 1,40 ευρώ (σημερινή τιμή). Το εισιτήριο, όμως, αφορά λεωφορεία, τρόλεϊ ή τραμ – ανέρχεται στο 1,20 ευρώ και δεν επιτρέπεται η επιβίβαση στα υπόλοιπα μέσα σταθερής τροχιάς, ούτε και μετεπιβιβάσεις και

Τιμή του ενιαίου εισητηρίου (από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο) θα είναι 1,20 ευρώ (μειωμένο κατά 14,2%), σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Καθημερινής.

Όμως, όπως παρατηρούμε εμείς ως TaxCoach, οι μειώσεις δεν είναι και τόσο μειώσεις, καθώς με την τιμή στο 1,40 ευρώ είχε διάρκεια 90 λεπτών, ενώ με το 1,20 ευρώ, η διάρκειά του λέγεται ότι θα μειωθεί στα 70 λεπτά. Εάν λοιπόν δούμε ότι η τιμή του εισιτηρίου ανταποκρίνεται στην διάρκειά του, για να δούμε εάν η τιμή του εισιτηρίου μειώνεται ή όχι, θα πρέπει να διαιρέσουμε την τιμή του με την διάρκειά του. Το υφιστάμενο λοιπόν εισιτήριο που κοστίζει 1,40 ευρώ και έχει διάρκεια 90 λεπτά, ανά λεπτό διαδρομής κοστίζει 1,56 σεντς (το αποτέλεσμα της διαίρεσης της τιμής με την διάρκειά του). Πηγαίνοντας η τιμή στα 1,20 ευρώ αλλά με την διάρκειά του μειούμενη στα 70 λεπτά, ανά λεπτό διαδρομής κοστίζει …1,71 σεντς.
Τι είπατε;

**** Διαβάστε ακόμη…

Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης – τα προαπαιτούμενα θέματα προς υλοποίηση και η εκταμίευση της δόσης

Ασφαλισμένοι ΙΚΑ-Δημοσίου: Πώς να βγαίνουν στη σύνταξη τέσσερα χρόνια νωρίτερα

Εχετε κάνει λάθος κατά την υποβολή δήλωσης; Υποβάλλετε τροποποιητική δήλωση – Δείτε πως θα γίνεται η εκκαθάριση σε τροποποιητικές δηλώσεις Φόρου Εισοδήματος Φυσικών προσώπων και Ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων

Νέα αλλαγή στην ημέρα καταβολής 2ης δόσης του οικογενειακού επιδόματος

Ακατάσχετο στους τραπεζικούς λογαριασμούς μέσω TaxisNet

 

Related posts