5 Σεπτεμβρίου 2024

Πανάριον, το νέο ισχυρότατο νόμισμα!

Πανάριον, το νέο ισχυρότατο νόμισμα!

Πανάριον, το νέο ισχυρότατο νόμισμα! Ή αλλιώς, ένα Νοητικό πείραμα για τους υπέρμαχους του Ευρώ και φοβούμενους τη νέα Δραχμή.TaxCoach

Είμαστε στη σημερινή εποχή και νόμισμα της Ελλάδος είναι το Ευρώ με την αξία που έχει και ας μην διαμορφώνουμε εμείς, ως Ελλάδα, την ποσότητα κυκλοφορίας του και συνεπακόλουθα και την αξία που έχει, με εκτύπωση δηλαδή, διότι αυξάνοντας την ποσότητα χρήματος που κυκλοφορεί, μειώνεις την αξία του · όπως όλοι γνωρίζουν, αυτό το κάνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα· αυτή αποφασίζει πότε θα εκτυπωθεί Ευρώ και πόσο.

Στην Ευρώπη όμως στήνεται μια άλλη χώρα, μεγάλη και ισχυρή, η Πανλάνδη. Η χώρα αυτή, η Πανλάνδη, είναι πολύ ισχυρή οικονομικά, ας πούμε διότι στο έδαφός της έχει άφθονο, ένα πολύτιμο σπανιότατο γενικότερα ορυκτό με πολλαπλές χρήσεις, για το οποίο υπάρχει ισχυρότατη ζήτηση παγκοσμίως. Η οικονομία της Πανλάνδης είναι πολύ ισχυρή, ισχυρότερη της γερμανικής.
Το νόμισμα της Πανλάνδης είναι το Πανάριον, που αντανακλώντας την ισχύ της οικονομίας της, είναι ισχυρότερο από το σημερινό Ευρώ, καθώς 1 Πανάριον ισούται με 3 Ευρώ.

Η Πανλάνδη μας λέει, για οποιοδήποτε λόγο έχει στο μυαλό της, σε εμάς, στην Ελλάδα, να εισχωρήσουμε νομισματικά σε αυτήν, να εγκαταλείψουμε το Ευρώ, που ούτως ή άλλως δεν ορίζουμε εμείς την κυκλοφορία του και να υιοθετήσουμε το Πανάριον, με αξία τριπλάσια του Ευρώ.
Εμείς, δεχόμαστε διότι υιοθετούμε ένα νόμισμα με τριπλάσια υψηλότερη αξία αυτής του Ευρώ, κάτι που θα μας βοηθήσει, αφού αυτό θα είναι το νόμισμά μας που στις διεθνείς αγορές θα έχει ζήτηση λόγω της αξίας του και συνεπεία της ισχύος της υποβόσκουσας οικονομίας (ουσιαστικά της Πανλάνδης) να δανειζόμαστε από τις διεθνείς αγορές όταν στην παρούσα φάση, με το Ευρώ δεν μας δανείζουν λόγω των γνωστών οικονομικών μας προβλημάτων.

Υιοθετούμε λοιπόν το Πανάριον και βάσει της υψηλής του αξίας, μπορούμε πλέον και δανειζόμαστε όσα χρειαζόμαστε για την λειτουργία της οικονομίας μας, διάγοντας μια περίοδο οικονομικής εν γένει ευημερίας. Ο,τιδήποτε χρειαζόμαστε ως χώρα, το αποκτούμε εύκολα, από την στιγμή που το νόμισμά μας είναι το υψηλής αξίας Πανάριον.

Βέβαια, επειδή βιομηχανία και γενικότερα, εγχώρια παραγωγή από τον πρωτογενή τομέα έως και την μεταποίηση, δεν έχουμε ευρύ και ισχυρό, ακόμα και αυτή η όποια εγχώρια παραγωγή έχουμε σήμερα, με το Ευρώ, αρχίζει και φθίνει, καθώς με το Πανάριον είναι συμφερότερο, είναι φθηνότερο να τα εισάγουμε από το να τα παράγουμε.

Υιοθετούμε λοιπόν το Πανάριον, ζούμε καλά για μερικά χρόνια, αφού όλοι μας δανείζουν καθώς νόμισμά μας είναι το ισχυρό Πανάριον, αλλά με το πέρασμα μερικών ετών, η όλη εγχώρια παραγωγή μας από τον πρωτογενή τομέα, έως την μεταποίηση, συρρικνώνεται χονδρικά στο 50% αυτής που έχουμε σήμερα, με το Ευρώ.

Μετά από δεκαπέντε χρόνια από σήμερα, τα χρέη μας έχουν αυξηθεί πολύ σε σχέση με το μέγεθος της οικονομίας που μένει στάσιμο, αφού όπως είπαμε, λόγω Παναρίου η εγχώρια παραγωγή από τον πρωτογενή τομέα έως και την μεταποίηση συρρικνώνεται – βέβαια η οικονομία έχει μείνει περίπου σταθερή διότι στην εποχή ευημερίας που μεσολάβησε λόγω του ισχυρού Παναρίου, διογκώθηκε ο τομέας των υπηρεσιών.

Μετά από τα δεκαπέντε χρόνια όμως που τα χρέη της χώρας μας θα έχουν αυξηθεί σημαντικά ως ποσοστό του περίπου στάσιμου ΑΕΠ, οι αγορές σταματούν να μας δανείζουν περαιτέρω λόγω της ανησυχίας που δημιουργήθηκε σταδιακά, λόγω του υψηλού μεγέθους του συσσωρευμένου Χρέους μας, που έφτασε στο 200% του ΑΕΠ. Σταματώντας να μας δανείζουν, ξαφνικά η ρευστότητα στην οικονομία περιορίζεται και ο τομέας των υπηρεσιών που κάπως κρατούσε τα ‘προσχήματα’ σε επίπεδο απασχόλησης, ξεφουσκώνει με αποτέλεσμα την ραγδαία αύξηση της ανεργίας.

Με την ραγδαία αύξηση της ανεργίας, η ελληνική οικονομία πέφτει σε βαθιά ύφεση και η τότε κυβέρνηση, αυτή μετά από 15 έτη, αρχίζει και εφαρμόζει ένα πρόγραμμα αυστηρότατης λιτότητας (με ή χωρίς την συνδρομή του ΔΝΤ), έτσι ώστε οι δαπάνες να προσαρμοστούν μέσα σε τρία -τέσσερα χρόνια, στα έσοδα της χώρας, στα έσοδα δηλαδή που έχει η οικονομία μας, τα οποία όμως λόγω της ύφεσης έχουν συρρικνωθεί καθώς όπως είπαμε, η εγχώρια παραγωγή από τον πρωτογενή τομέα έως και την μεταποίηση, στην δεκαπενταετία που μεσολάβησε συρρικνώθηκε κατά 50% και παράλληλα, έσκασε και η φούσκα του τομέα υπηρεσιών που όσο υπήρχε χρήμα, λόγω υψηλής αξίας Παναρίου και ευκολίας δανεισμού από τις διεθνείς αγορές, φούσκωνε.

Η ανεργία της Ελλάδος αυξάνεται λοιπόν σε πρωτόγνωρα ύψη, οι πολίτες βέβαια έχουν ως νόμισμα το Πανάριον, το νόμισμα με την υψηλότατη αξία (καθώς η οικονομική ισχύς της Πανλάνδης δεν διαταράχθηκε καθόλου), αν και αυτό, δεν υπάρχει πλέον σχεδόν καθόλου στα πορτοφόλια της πλειοψηφίας των πολιτών. Οι πολίτες της Ελλάδος λοιπόν, έχουν Πανάριον ως νόμισμα είναι όμως φτωχοί και εξαθλιωμένοι όπως πολλοί άνθρωποι σε αφρικανικές χώρες.

Τέλος του νοητικού πειράματος.

Ερωτήσεις κρίσεως:

1) Θεωρείτε θετική την εγκατάλειψη από την Ελλάδα, του Ευρώ και την υιοθέτηση του Παναρίου, γνωρίζοντας όσα συνέβησαν;

2) Θεωρείτε ότι όταν λόγω υπερχρέωσης, αναγκάστηκε η χώρα μας να εφαρμόσει πρόγραμμα αυστηρότατης προσαρμογής (που εξαθλίωσε την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών), είναι η πρέπουσα μέθοδος αντιμετώπισης της μετά του Παναρίου κρίσης;

3) Δεν θα ανέκαμπτε ολιγότερο δύσκολα, εάν έστω και τότε, μετά δηλαδή την κρίση που εκδηλώθηκε λόγω Παναρίου, η χώρα μας επέλεγε να επιστρέψει στο αρκετά πιο αδύναμο Ευρώ, όπως είχε πρώτα;

4) Δεν θα ήταν καλύτερα, να μην είχε υιοθετήσει ποτέ η χώρα μας το Πανάριον;

5) Βολεύει εντέλει την Ελλάδα, ένα νόμισμα υψηλής αξίας;

6) Μήπως είναι κατά πολύ προτιμότερον, να έχει ένα νόμισμα χαμηλότερης αξίας; Δεν θα περιόριζε εξ ορισμού την τάση δανεισμού μας, άρα και θα έστρεφε σταδιακά τις ανάγκες που καλύπτονται με εισαγωγές, στην κάλυψή τους με την ανάπτυξη εγχώριας παραγωγής, που θα προσφέρει απασχόληση και εισόδημα στους πολίτες;

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:
✎ Έξοδος από την Ευρωζώνη; Γιατί Όχι;
Πρόγραμμα επιδότησης (έως 50%) για Υφιστάμενες επιχειρήσεις
Πρόγραμμα επιδότησης (έως 100%) για ανέργους, για ίδρυση επιχείρησης
Ο Νόμος της Αντίστροφης Προσπάθειας και γιατί Αποτυγχάνετε
Επιστημονική τεκμηρίωση ότι ο τύμβος Καστά έχει ‘πλούσιο’ περιεχόμενο

Εἶστε ἀνταγωνιστικός ἐπαγγελματίας (=ἐπαρκῶς καταρτισμένος καὶ ἐνημερωμένος);

Διαβάστε ακόμα…

 

Related posts