29 Μαρτίου 2024

Breaking News

Ποιος θα κέρδιζε έναν πόλεμο στην Θάλασσα της Νοτίου Κίνας;

Ποιος θα κέρδιζε έναν πόλεμο στην Θάλασσα της Νοτίου Κίνας;

Η Θάλασσα της Νοτίου Κίνας: Το Infographic του αμερικανικού Πενταγώνου

Στην περιοχή της Θάλασσας της Νοτίου Κίνας, η ένταση ανεβαίνει επικίνδυνα. Η Κίνα συσσωρεύει θαλάσσια στρατιωτική δύναμη, για να υποστηρίξει τις αξιώσεις της στην περιοχή, αναφέροντας πως κάνει, ό,τι κάνουν στην περιοχή και άλλες χώρες, για χρόνια.

Σε περίπτωση που η κατάσταση κλιμακωθεί από τον πόλεμο των λέξεων σε έναν πραγματικό πόλεμο με σφαίρες και πυραύλους, εδώ παρουσιάζεται μια υπενθύμιση – από την Έκθεση της Νέας Στρατηγικής για την Ασία και τον Ειρηνικό της Ναυτικής Ασφάλειας του Πενταγώνου – για τη σχέση δυνάμεων των δυνητικών αντιμαχόμενων.

Στην Έκθεση λοιπόν του Πενταγώνου, αναφέρεται:

Η Κίνα εκμοντερνίζει τον θαλάσσιο στρατιωτικό εξοπλισμό της και τις δυνατότητες επιβολής των συμφερόντων της, συμπεριλαμβανομένου του θαλασσίου στόλου της, υποβρυχίων, αεροσκαφών, πυραύλων, δυνατοτήτων ραντάρ και ακτοφυλακής.
Αναπτύσσει προηγμένες τεχνολογίες σκοπεύοντας στο να μπορεί να αποτρέψει μια εξωτερική επέμβαση σε μια σύγκρουση και σχεδιάζοντας να μπορεί να αντιμετωπίσει την αμερικάνικη στρατιωτική τεχνολογία.
Παρόλο που η προετοιμασία για μια δυνητική σύγκρουση για τη Ταϊβάν
(σημείωση TaxCoach: που η Κίνα την θεωρεί δική της), παραμένει το κυρίαρχο κίνητρο για τέτοιου είδους επενδύσεις, ωστόσο η Κίνα δίδει έμφαση και σε ενδεχόμενες συγκρούσεις στην Ανατολική και Νότια Θάλασσα της Κίνας.
Η Κίνα βλέπει την ανάγκη ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός της και εν προκειμένω το Ναυτικό, να είναι έτοιμο να υποστηρίξει τις ‘νέες ιστορικές αποστολές’ της Κίνας και τις επιχειρησιακές δυνατότητες έξω από την πρώτη νησιωτική συστάδα με πολλαπλών αποστολών, μεγάλης εμβέλειας, βιώσιμες ναυτικές πλατφόρμες εξοπλισμένες με ισχυρές αμυντικές δυνατότητες.
Παρόλο που η ποσότητα είναι ένα μόνο συστατικό των συνολικών δυνατοτήτων ενός Ναυτικού, από το 2013 έως το 2014, η Κίνα ανέπτυξε στην περιοχή περισσότερα σκάφη από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Το Ναυτικό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας, έχει πλέον τον μεγαλύτερο αριθμό σκαφών στην Ασία, με περισσότερα από 300 πλοία επιφάνειας, υποβρύχια, αμφίβια σκάφη και σκάφη περιπολίας
❞.

Related posts