2 Μαΐου 2024

Συμφωνία με Βενεζουέλα: Άνθρακες ο θησαυρός;

Συμφωνία με Βενεζουέλα: Άνθρακες ο θησαυρός;

Συμφωνία με Βενεζουέλα: Άνθρακες ο θησαυρός;  Υπεγράφη, την 1η Αυγούστου στο Υπουργείο Εξωτερικών της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στο Καράκας, Μνημόνιο κατανόησης για τη συνεργασία στον ενεργειακό τομέα στο πλαίσιο περαιτέρω ενίσχυσης και σύσφιξης  της συνεργασίας των δύο φίλων χωρών.Venezuela

Από ελληνικής πλευράς, το μνημόνιο υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Γιώργος Τσίπρας (ξάδελφος του πρωθυπουργού), ενώ από πλευράς Βενεζουέλας, ο Υφυπουργός Υδρογονανθράκων, κ. Angel Gonzalez.

Όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου από το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών, η υπογραφή του συγκεκριμένου Μνημονίου αποτελεί το επιστέγασμα της πενθήμερης επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Καράκας ο κ. Τσίπρας, από 28 Ιουλίου έως 1η Αυγούστου, κατά την διάρκεια της οποίας είχε σειρά συναντήσεων με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Βενεζολάνικης πλευράς, περιλαμβανομένων της Υπουργού Εξωτερικών της χώρας, κας DelsyRodriguez και του Υπουργού Πετρελαίων και Ορυχείων κ. Asdrubal Chavez.

Στο χαιρετισμό του κατά την διάρκεια της τελετής,  ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι η υπογραφή του Μνημονίου στον Ενεργειακό Τομέα αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την ενδυνάμωση της συνεργασίας προς όφελος των δύο λαών και για περαιτέρω σύσφιξη των δεσμών φιλίας που συνδέουν τις δύο χώρες.

Τώρα, εμείς ως Tax Coach, θα πούμε ότι η είδηση αυτή παρουσιάζεται σε πολλά κανάλια, ως μια συμφωνία που θα εξασφαλίσει στην Ελλάδα φθηνό πετρέλαιο. Άλλωστε η Βενεζουέλα είναι μεγάλος πετρελαιοπαραγωγός και τα αποθέματά της, τα μεγαλύτερα στον κόσμο.
Επιπλέον, η εκεί κυβέρνηση, είναι πολιτικοιδεολογικά ή τουλάχιστον φέρεται να είναι φιλικά προσκείμενη προς αυτήν του Σύριζα και στα πλαίσια αυτά, ίσως φαίνονταν λογική η παροχή βοήθειας, αν όχι τώρα, αν και όταν χρειαστεί. Σημειώνουμε ότι η Βενεζουέλα, είναι η χώρα με την φθηνότερη τιμή καυσίμων στον κόσμο, με τιμή μόλις 4 σέντς (του δολαρίου) ανά λίτρο, καθώς η εκεί κυβέρνηση, θεωρεί ότι τα καύσιμα είναι ένα κοινωνικό αγαθό.
Όμως εμείς θεωρούμε ότι δεν συνέβη τίποτα το σημαντικό. Γιατί;
Διότι εάν είχε συμφωνηθεί κάτι το συγκεκριμένο, γιατί να μην αναφέρονταν συγκεκριμένα;
Λέει στο Δελτίο Τύπου ότι υπογράφηκε συγκεκριμένα “Μνημόνιο κατανόησης για τη συνεργασία στον ενεργειακό τομέα”. Τι πάει να πει Μνημόνιο κατανόησης;
Γενικότητες και τίποτα άλλο…
Εκτιμούμε ότι έγινε η επίσκεψη στην Βολιβία και επειδή δεν βγήκε τίποτα συγκεκριμένο, είπαν για τις εντυπώσεις, κυρίως εδώ στην Ελλάδα, να υπογράψουν ένα αόριστο Μνημόνιο, που ακόμα κι και ο τίτλος του, το γελοιοποιεί… άκου κατανόησης…

>>><<<

Ψάχνετε για εργασία; … Αγγελίες

 Αὐξημένη ἀνταγωνιστικότητα; … Εὐεπιχειρεῖν !

 Η Ελλάδα η ακριβότερη χώρα στην βενζίνη

Άλλες σημαντικές Ειδήσεις

Related posts