4 Μαΐου 2024

Τα πεπραγμένα της κυβέρνησης σε επίπεδο κοινωνικών παροχών

Τα πεπραγμένα της κυβέρνησης σε επίπεδο κοινωνικών παροχών

Τα πεπραγμένα της κυβέρνησης σε επίπεδο κοινωνικών παροχών, ανάφερε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού.Τα πεπραγμένα της κυβέρνησης σε επίπεδο κοινωνικών παροχών

Αναλυτικότερα, ο υφυπουργός ανάφερε ότι εδώ και ενάμιση χρόνο, εφαρμόζεται το νέο σύστημα της ενίσχυσης των οικογενειών με παιδιά, απ΄ το πρώτο παιδί, σε αντίθεση με το σύστημα που υπήρχε παλιότερα, που είχαμε ενίσχυση μόνο για τριτέκνους και πολυτέκνους. Ποσό δε, περίπου €700 εκατ. ετησίως διατίθενται για τη στήριξη αυτή με εισοδηματικά κριτήρια.

Υπάρχει επιπλέον, μια πολιτική στήριξης των δομών που βοηθούν τις οικογένειες τις αδύναμες, όπως οι παιδικοί σταθμοί. Ο υφυπουργός αναγνώρισε ότι υπήρξε πρόβλημα αλλά οι πόροι ευρέθηκαν και διατέθηκαν, με αποτέλεσμα να στηριχτούν φέτος άνω των 85.000 οικογενειών, όταν το 2011 είχαν ενταχθεί 48.000 παιδιά.

Όσον αφορά στα επιδόματα φτώχειας, ο κ. Κεγκέρογλου είπε ότι αυτά θα ενταχθούν μέσα στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Θα καταργηθεί το Ένδειας και θα ενταχθεί μέσα στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, που θα ξεκινήσει σταδιακά το φθινόπωρο.

Για να δείξει τη σημαντικότητα και διαφορετικότητα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, ο υφυπουργός ανάφερε ότι εξετάζει στον πραγματικό χρόνο την οικονομική δυνατότητα που έχει ο άνθρωπος και η οικογένεια και όχι τι δήλωσε πέρυσι στη φορολογική δήλωση. Καταργούνται ως κριτήριο τα τεκμαρτά και οτιδήποτε άλλο, τα οποία γνωρίζετε ότι πέρυσι με το κοινωνικό μέρισμα απέκλεισαν πάρα πολλούς ανθρώπους που δεν είχαν την πραγματική οικονομική δυνατότητα.

Ο κ. Κεγκέρογλου ανάφερε ότι για μια τετραμελή οικογένεια μ΄ ένα ανήλικο και ενήλικο παιδί θα είναι €450 μηνιαίως, κάτι που δίνει μια αξιοπρέπεια στον φτωχό άνθρωπο.
Θα αφορά περίπου 770.000 πολίτες ή περίπου το 7% του πληθυσμού.

Ο υφυπουργός είπε ότι στον οικονομικά ασθενή πρέπει και οικονομική ενίσχυση να του δώσουμε αλλά ταυτόχρονα μέσα από συνδυασμό προγραμμάτων και δράσεων να τον επανεντάξουμε κοινωνικά και εργασιακά.

Στο θέμα της άμεσης αντιμετώπισης, ανάφερε ο Γκεγκέρογλου ότι η κυβέρνηση έχει συνάψει συμβάσεις με όλους τους φορείς που αντιμετωπίζουν τα άμεσα προβλήματα, είτε των αστέγων είτε των απόρων για τη σίτιση και τους ενισχύουν οικονομικά.

>>>•<<<

 Ίσως σας ενδιαφέρουν και τα ακόλουθα άρθρα:
✎ Η συντομότερη Ανάλυση της Ελληνικής (Μνημονιακής) Οικονομίας
✎ Μας παίρνουν τις καταθέσεις!

Related posts