30 Απριλίου 2024

Φορείς που σας παρέχουν ΔΩΡΕΑΝ σπουδές ή υποτροφίες

Φορείς που σας παρέχουν ΔΩΡΕΑΝ σπουδές ή υποτροφίες

Ποιοι είναι οι Φορείς που σας παρέχουν ΔΩΡΕΑΝ σπουδές ή υποτροφίες;

To IKY είναι ένας από τους ΒΑΣΙΚΟΥΣ παρόχους υποτροφιών στην Ελλάδα.

Όμως δεν είναι ο μόνος φορέας. Δεκάδες φορείς ακόμη παρέχουν υποτροφίες π.χ. ξένες χώρες, κληροδοτήματα, πανεπιστήμια, υπουργεία κλπΦορείς που σας παρέχουν ΔΩΡΕΑΝ σπουδές

Παρακάτω σας αναφέρουμε κάποιους βασικούς φορείς, αλλά επιστούμε την προσοχή στους ενδιαφερόμενους ότι μπορούν κάθε χρόνο να αναζητήσουν τέτοιου είδους παροχές και σε πολλές ακόμη πηγές, αρκεί να κάνουν σχετική έρευνα.

«Αν δεν υπάρχει δρόμος, εμείς θ’ ανοίξουμε το δρόμο» όπως είπε ο Αννίβας

Σημειώνουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι, εκτός από τη δική τους έρευνα, μπορούν να απευθυνθούν και στα γραφεία σταδιοδρομίας των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, τα οποία έχουν ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα και μπορούν να προσφέρουν σημαντική βοήθεια.

Βασικοί φορείς:

  • Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Λυσικράτους 14, Αθήνα, 105 58, τηλ. 210 3254385-9, www.iky.gr

Δίδονται υποτροφίες σε όσους έχουν ελληνική εθνικότητα ή ιθαγένεια, πτυχίο/δίπλωμα ελληνικού ΑΕΙ ή ισότιμο πτυχίο/δίπλωμα ΑΕΙ της αλλοδαπής, σε όσους δεν διαθέτουν επαρκή οικονομικά μέσα και έχουν διακριθεί για την επίδοση στις σπουδές, τη χρηστότητα και το ήθος τους. Δεν γίνονται δεκτοί ως υποψήφιοι όσοι έχουν ήδη τύχει υποτροφίας του ΙΚΥ για μεταπτυχιακές σπουδές. Το Ιδρυμα χορηγεί τόσο στους υποψηφίους για σπουδές στο εξωτερικό όσο και στους υποτρόφους για σπουδές στην Ελλάδα οικονομικές παροχές το ύψος των οποίων καθορίζεται ανά κατηγορία σύμφωνα με τις κανονικές διατάξεις από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος και με βάση τις οικονομικές δυνατότητές του.

  • Κοινωφελές Ιδρυμα Α.Σ. Ωνάσης. Αισχίνου 7, Αθήνα, τηλ.: 210 3713000, fax: 210 3713013, URL: http://www.onassis.gr/ e-mail:foreigners@onassis.gr και pubrel@onassis.gr

Χορηγούνται από το ίδρυμα (από το 1978) υποτροφίες σε Ελληνες πτυχιούχους Ανώτατων και Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο εξωτερικό. Επιπλέον, το Ιδρυμα σε ένδειξη αναγνώρισης των υπηρεσιών που προσέφεραν ή προσφέρουν οι ναυτικοί και λοιποί εργαζόμενοι του Ομίλου Ωνάση, χορηγεί υποτροφίες για Ελληνες μέσω ειδικού προγράμματος στα παιδιά τους, τόσο για προπτυχιακές όσο και για μεταπτυχιακές σπουδές. Από το 1978 που λειτουργεί το πρόγραμμα μέχρι και το έτος 2013 έχουν χορηγηθεί 5.279 υποτροφίες, η συνολική δαπάνη των οποίων ανέρχεται περίπου σε 74 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

  • Ιδρυμα Fulbright. Βασιλίσσης Σοφίας 6, Αθήνα,www.fulbright.gr, τηλ.: 210 7241811-2, 210 7292023, 210 7292041

Αμερικανικό ίδρυμα το οποίο χορηγεί υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές σε αποφοίτους ελληνικών πανεπιστημίων.

  • Ιδρυμα Λάτση. Οθωνος 8-10, Σύνταγμα, τηλ. 210 3220505,www.latsis-foundation.org/

Από 1ης Ιανουαρίου 2012 το Κοινωφελές Ιδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, μετά την παύση των δραστηριοτήτων του Ιδρύματος Υποτροφιών Ηλείων Ιωάννη Σ. Λάτση, ανέλαβε την υλοποίηση του προγράμματος προπτυχιακών και μεταπτυχιακών υποτροφιών. Η χορήγηση νέων υποτροφιών για κάθε ακαδημαϊκό έτος θα γίνεται υπό όρους και προϋποθέσεις που θα ανακοινώνονται σε ετήσια βάση.

  • Ιδρυμα Κόκκαλη.http://www.hks.harvard.edu/kokkalis/index.html.

Προσφέρει, το ίδρυμα, πλήθος υποτροφιών για πάρα πολλές ειδικότητες και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν συνεχή ενημέρωση καθώς διαρκώς ανανεώνονται.

  • Iδρυμα Λίλιαν Βουδούρη. Πληροφορίες: Νίκης 16, Σύνταγμα, τηλ. 210 3224127, www.lilianvoudouri.gr/ Μέχρι σήμερα έχει χορηγήσει περισσότερες από 600 υποτροφίες σε αριστούχους φοιτητές, διαθέτοντας πλέον των 3.700.000­ συνολικά.

Το φάσμα της θεματολογίας είναι ευρύτατο και καλύπτει τομείς όπως οι Νομικές Επιστήμες (Εμπορικό Δίκαιο, Φιλοσοφία του Δικαίου, Δίκαιο MME, Δίκαιο Περιβάλλοντος, Ιατρικό Δίκαιο), η Ιατρική, η Αρχιτεκτονική, η Συγκοινωνιολογία, η Λογοθεραπεία, η Ειδική Αγωγή, η Ψυχολογία, η Πληροφορική, η Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, η Θεατρολογία, η Μουσική, οι Σπουδές Κινηματογράφου και Τηλεόρασης κ.λπ.

  • Ιδρυμα Μποδοσάκη. Πληροφορίες: Λ. Αμαλίας 20, Αθήνα, τηλ. 210 3223243, www.bodossaki.gr/

Δίδονται υποτροφίες, από το ίδρυμα, για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε πτυχιούχους ή τελειόφοιτους ΑΕΙ για θετικές επιστήμες, όπως π.χ. Διοίκηση Επιχειρήσεων, Περιβαλλοντικές Επιστήμες κ.ά.

Η ελληνική ιθαγένεια, η πολύ καλή γνώση της γλώσσας και ο βαθμός του πτυχίου (ορίζεται κάθε φορά στην προκήρυξη) είναι απαραίτητες προϋποθέσεις.

  • Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών. Λεωφ. Βασ. Κων/νου 48, Αθήνα, τηλ.: 210 7229811-15, www.eie.gr

Τα ερευνητικά Ινστιτούτα του Ιδρύματος προκηρύσσουν θέσεις για μεταπτυχιακούς υποτρόφους προς εκπόνηση διδακτορικής διατριβής.

  • Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου.www.cyscholarships.gov.cy/, Φλωρίνης 7, GREG TOWER, Τ.Θ. 23949, 1687 Λευκωσία, Κύπρος, τηλ.: +357 22456433, e-mail:ikyk@ikyk.org.cy

Σε συνεργασία με τις αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες της Δημοκρατίας ή/και άλλους ημεδαπούς φορείς ή αρχές, μεριμνά για τη χορήγηση υποτροφιών τόσο σε πολίτες της Δημοκρατίας όσο και σε αλλοδαπούς για σπουδές στην Κύπρο ή στο εξωτερικό σε κλάδους και σε επίπεδα που είναι σύμφωνα με τα προγράμματά του.

Σχόλιο μας: ΜΗΝ αφήνετε κανένα και τίποτα να σας «σταματά». Όπως είπε και ο Nachman

«Μη ζητάς κατευθύνσεις από κάποιον που ξέρει. Θα σ’ εμποδίσει να περιπλανηθείς»

>>>•<<<

Διαβάστε ακόμη…

Συνεχίζει η απομόχλευση της οικονομίας

200.000 δηλώσεις για έλεγχο δικαιολογητικών στις εφορίες

Στις Εφορίες τα ανεξόφλητα Χαράτσια

«Ξεκαθάρισμα» υπαλλήλων με πλαστά δικαιολογητικά…

Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων «Θ.Ε.Α.» του ΕΒΕΑ

Είσαι επιχείρηση ή φυσικό πρόσωπο και αμφισβητείς φόρους και πρόστιμα; Δες τη διαδικασία «διόρθωσης»

Επιδοτούμενο ενοίκιο αντί δόσης δανείου

Φορολογική μεταχείριση εισοδημάτων από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα

Αυλαία στις 29 Ιουλίου για τις αιτήσεις γνωστοποίησης του μοναδικού ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού φυσικών προσώπων

Η Νέα απειλή των φορολογούμενων: «καυτά» πρόστιμα σε εκπρόθεσμη πληρωμή φόρου

Τι ισχύει για τις εκπρόθεσμες τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις;

Related posts