25 Απριλίου 2024

Άμεση παράταση αναστολής πλειστηριασμών α΄ κατοικίας ζητούν κυβερνητικοί βουλευτές

Άμεση παράταση αναστολής πλειστηριασμών α΄ κατοικίας ζητούν κυβερνητικοί βουλευτές

Άμεση παράταση αναστολής πλειστηριασμών α΄ κατοικίας ζητούν κυβερνητικοί βουλευτές. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Βλάχος ζήτησε στην Βουλή, απηχώντας απόψεις και άλλων κυβερνητικών βουλευτών, την άμεση παράταση της αναστολής πλειστηριασμών α΄ κατοικίας. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του υφυπουργού Ανάπτυξης Γ. Γιακουμάτου.Οδηγίες για ειδικές περιπτώσεις σχετικά με τον φόρο υπεραξίας ακινήτων

Η ενδοοικογενειακή ‘κόντρα’ αποτυπώνει την ανησυχία που επικρατεί ακόμη και εντός της κυβερνητικής παράταξης σχετικά με την πιθανότητα άρσης της προστασίας της α΄ κατοικίας λόγω της λήξης της σχετικής περιόδου αναστολής.

Ο κ. Βλάχος, ανάφερε στην Ολομέλεια της Βουλής ότι πρέπει να υπάρξει άμεσα νέα ρύθμιση (δηλαδή παράτασης της αναστολής πλειστηριασμών) και πρόσθεσε ότι μπορούμε να παρατείνουμε την προστασία της πρώτης κατοικίας για έναν χρόνο. Ας είναι και για έξι μήνες. Πρέπει να σταματήσουμε την αγωνία που πλανάται στους δανειολήπτες που έχουν υποχρεώσεις και φοβούνται να μην βγουν τα σπίτια τους σε πλειστηριασμούς. Αυτή η ομηρία πρέπει να τελειώσει. Πρέπει να δώσουμε ανάσα, να το συζητήσουμε το θέμα ουσιαστικά και όχι ελαφριά τη καρδία. Είναι κρίμα το επόμενο διάστημα να ξεφυτρώσουν πλειστηριασμοί όταν η κυβέρνηση δεν το θέλει. Ας απαντήσει ποιος είναι αυτός που προωθεί τους πλειστηριασμούς. Έλεος! Δεν μπορούμε να δεχόμαστε παιχνίδια στο σκοτάδι.

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος του απάντησε ότι δεν χρειάζεται κάποια νομοθετική ρύθμιση ή παράταση αναστολής πλειστηριασμών, καθώς το υφιστάμενο πλαίσιο (δηλαδή ο νόμος για τα ‘κόκκινα’ δάνεια και κώδικας δεοντολογίας των τραπεζών) παρέχει ασφαλιστική δικλείδα προστασίας της α΄ κατοικίας. … δεν κινδυνεύει κανένας και αν, ο μη γένοιτο, συμβεί κάτι και υπάρξει πλειστηριασμός, εδώ είμαστε για να νομοθετήσουμε αμέσως και να προστατεύσουμε όποιον πολίτη θα κινδυνεύσει.

Εμείς ως TaxCoach, έχουμε να πούμε ότι αυτή η ευαισθησία κυβερνητικών στελεχών σε αυτό το σημαντικότατο θέμα, στην αυτή χρονική συγκυρία, αν μη τι άλλο, δείχνει ότι είναι εξαιρετικά ‘ορατές’ οι εκλογές και πολλοί εκ των κυβερνητικών βουλευτών, δεν θα ήθελαν προφανώς, να πάνε σε αυτές, με έναν τέτοιον κίνδυνο να είναι ‘ορατός’ στον ορίζοντα.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:
Πρόγραμμα επιδότησης (έως 50%) για Υφιστάμενες επιχειρήσεις
Πρόγραμμα επιδότησης (έως 100%) για ανέργους, για ίδρυση επιχείρησης
Επιστημονική τεκμηρίωση ότι ο τύμβος Καστά έχει ‘πλούσιο’ περιεχόμενο

Εἶστε ἀνταγωνιστικός ἐπαγγελματίας; Εἶστε ἐπαρκῶς καταρτισμένος καὶ ἐνημερωμένος;

Διαβάστε ακόμα…

Related posts