4 Μαΐου 2024

Τη Δευτέρα η καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης στους αγρότες

Τη Δευτέρα η καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης στους αγρότες

Τη Δευτέρα η καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης στους αγρότες · άνω των €3 δισ. οι πληρωμές προς τους παραγωγούς κατά το τελευταίο τετράμηνο.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, την προσεχή Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου, πρόκειται να καταβληθεί στους αγρότες το υπόλοιπο της ενιαίας ενίσχυσης του 2014, συνολικού ύψους περίπου €1 δισ..Μέτρα για την ενίσχυση εξαγωγών αγροτικών προϊόντων

Σημειώνεται ότι η προκαταβολή του 50% της ενιαίας ενίσχυσης, ήτοι €886,5 εκατ., είχε καταβληθεί στις 12 Νοεμβρίου στους 650 χιλιάδες περίπου δικαιούχους αγρότες.

Επίσης, αναφέρθηκε ότι προ δύο ημερών, ξεκίνησαν οι πληρωμές της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας για τα έτη 2012 και 2013 στις Περιφερειακές Ενότητες όπου έχει ολοκληρωθεί η διασταύρωση των στοιχείων και η αποστολή τους στο υπουργείο. Επιπλέον, έχει προγραμματιστεί για τις 29 Δεκεμβρίου, η πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης για το 2014.

Ο αναπληρωτής υπ.Α.Α.Τ., Π. Κουκουλόπουλος ανάφερε ότι στο τελευταίο τετράμηνο του έτους, οι πληρωμές που έχουν πραγματοποιηθεί στους αγρότες ξεπερνούν τα €3 δισ. και αφορούσαν στην ενιαία ενίσχυση, την εξισωτική αποζημίωση, σε δράσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης κ.ά..

Εμείς ως TaxCoach, έχουμε να πούμε, ότι παρόλο που του υπουργείο Α.Α.Τ. φαίνεται να έχει επιταχύνει τα των πληρωμών στον πρωτογενή τομέα – βέβαια δεν γνωρίζουμε εάν αυτό το έχει κάνει βλέποντας στις εκλογές – ωστόσο η όλη προσέγγιση του υπουργείου απέχει από το να αφήσει επαρκώς ικανοποιημένους τους παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα, σε πολλά βασικά ζητήματα, δυστυχώς, ακόμα.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:
Πρόγραμμα επιδότησης (έως 50%) για Υφιστάμενες επιχειρήσεις
Πρόγραμμα επιδότησης (έως 100%) για ανέργους, για ίδρυση επιχείρησης
Επιστημονική τεκμηρίωση ότι ο τύμβος Καστά έχει ‘πλούσιο’ περιεχόμενο

Ἀνταγωνιστικός εἶναι ὁ Εὐεπιχειρεῖν ἐπαγγελματίας!

Άλλα σημαντικά Νέα

Related posts