4 Μαΐου 2024

Άτυχοι οι Έλληνες τουρίστες στην Ελλάδα σε σύγκριση με τους ξένους

Άτυχοι οι Έλληνες τουρίστες στην Ελλάδα σε σύγκριση με τους ξένους

Άτυχοι οι Έλληνες τουρίστες στην Ελλάδα σε σύγκριση με τους ξένους, καθώς στους ξένους οι διακοπές στη χώρα μας κοστίζουν πολύ λιγότερο.Άτυχοι οι Έλληνες τουρίστες στην Ελλάδα σε σύγκριση με τους ξένους

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, οι ξένοι όπως Άγγλοι, Γάλλοι, Ρώσοι, κάνουν διακοπές στην Ελλάδα που τους κοστίζουν πολύ φθηνότερα από ότι στους Έλληνες.

Μία επίσκεψη σε ιστοσελίδες όπως την βρετανική Τhomson.co.uk, αποδεικνύει ότι ένα δωμάτιο στην Κρήτη, με πτήση μετ’επιστροφής από το Μάντσεστερ και επτά διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο τριών αστέρων, κοστίζει 171 ευρώ, δηλαδή λιγότερα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, από το κόστος να ταξιδέψει ένας Έλληνας στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με προσφορά που αναγράφεται στην ιστοσελίδα, για επτά νύκτες στην Ρόδο, με πτήση από το Λονδίνο, σε ξενοδοχείο με θέα την θάλασσα, το κόστος είναι 151 ευρώ.

Για έναν Άγγλο, το κόστος για επτά νύκτες σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων στην Κρεμαστή της Ρόδου, μαζί με την πτήση από το Gatwick, κοστίζει 300 ευρώ.

Στο ρωσικό pegast.ru, μία πτήση και πενθήμερη παραμονή στην Λίνδο, σε ξενοδοχείο τριών αστέρων κοστίζει 320 ευρώ, ενώ για τρεις νύκτες στα Μάλια της Κρήτης, το ξενοδοχείο θα κοστίσει 220 ευρώ.

Εννοείται ότι αν συγκρίνουμε τα ποσά που δίδουν οι ξένοι, με το αντίστοιχο κόστος που έχουν οι Έλληνες (εσωτερικοί) τουρίστες, είναι στην ουσία τους ασύγκριτα, αφού στους Έλληνες για ίδια ξενοδοχεία και ίδιες διανυκτερεύσεις κοστίζουν πολλαπλάσια.

Πηγή:Καθημερινή

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν και τα ακόλουθα άρθρα:

• ‘Άδειες’ οι παραλίες της Χαλκιδικής – Που οφείλεται

• Η Ελλάδα κορυφαίος αλλά και φθηνός προορισμός κρουαζιέρας στην Ευρώπη

Related posts