27 Απριλίου 2024

Έγιναν οι Ιταλοί τεμπέληδες;;;

Έγιναν οι Ιταλοί τεμπέληδες;;;

Το γράφημα δείχνει το ανά κεφαλή ΑΕΠ, της Ιταλίας και της Γερμανίας, από το 1970 έως σήμερα. Η περίοδος είναι μακροχρόνια, διότι μόνο έτσι, μπορεί κανείς να δει την όποια συσχέτιση μπορεί να υπάρχει.

Και βεβαίως, είναι εμφανής η σχεδόν πανομοιότυπη πορεία των δύο κατά κεφαλή ΑΕΠ, πράγμα που αποδεικνύει ότι λίγο – πολύ, η Ιταλία για μια περίοδο περίπου τριάντα ετών, είχε επιδόσεις σχεδόν ίδιες με αυτές της Γερμανίας.

Και παρατηρούμε ότι μετά το 2002, αρχίζει ξαφνικά να ανοίγει η ψαλίδα υπέρ της Γερμανίας και να ανοίγει σημαντικά και ολοένα να διευρύνεται. Τώρα, ο οποιοσδήποτε εχέφρων άνθρωπος, θα πρέπει να επιλέξει ένα εκ των δύο παρακάτω, διότι ένα από τα δύο πρέπει αναγκαστικά να ισχύει:

α. Οι Ιταλοί έγιναν ξαφνικά τεμπέληδες.

β. Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, το Ευρώ, είναι εντέλει ένα νόμισμα, κομμένο και ραμμένο, για την ευημερία των Γερμανών, εις βάρος όλων των άλλων εθνών.

Και αν κάποιοι εκ της λογικής, τείνουν προς την εξήγηση (β), αλλά δεν γνωρίζουν το πως, το Ευρώ, είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των Γερμανών, ας διαβάσουν την εξήγηση ΕΔΩ.

Και κάποιος θα πρέπει σε αυτό το σημείο να αναρωτηθεί: με την Ευρωζώνη, οι ανισότητες αμβλύνονται ή διευρύνονται; Εάν θεωρεί ότι αμβλύνονται, τότε καλώς βρισκόμαστε εντός της. Εάν θεωρεί ότι διευρύνονται, τότε κακώς βρισκόμαστε εντός της. Και εάν οι ανισότητες διευρύνονται, τότε αργά ή γρήγορα, που μάλλον αργά θα είναι λόγω των μεγάλων συμφερόντων που υπάρχουν, ωστόσο έστω και αργά, δεν θα διαλυθεί και δεν θα καταρρεύσει;

Διαβάστε επίσης και ΕΔΩ.

Related posts