28 Απριλίου 2024

Έγκριση νέων Χρηματοδοτήσεων από την ΕΤΕπ.

Έγκριση νέων Χρηματοδοτήσεων από την ΕΤΕπ.

Έγκριση νέων Χρηματοδοτήσεων από την ΕΤΕπ., με σκοπό την τόνωση της ανάπτυξης και την δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ευρώπη.Έγκριση νέων Χρηματοδοτήσεων από την ΕΤΕπ.

Το ΔΣ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) αποφάσισε χθες την ενίσχυση της υποστήριξής της για έρευνα και ανάπτυξη, στρατηγικές υποδομές και δανεισμό σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, το ΔΣ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ.) ενέκρινε δάνεια αξίας €8,4 δισ., τα οποία συμπεριλαμβάνουν €2,9 δισ. που θα ωφελήσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Με αυτά τα ποσά, η συνολική βοήθεια που έχει δοθεί από την ΕΤΕπ. από την αρχή του 2014 έως σήμερα, με δανεισμό στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ανέρχεται σε €13,1 δισ..

Δάνεια συνολικής αξίας €3,4 δισ. εγκρίθηκαν για την υλοποίηση έργων στρατηγικών υποδομών που αφορούν κυρίως έργα στο τομέα των μεταφορών στην Γαλλία, Ισπανία και Ελλάδα, όπως επίσης και σε έργα τηλεπικοινωνιών στη Μάλτα.

Για παράδειγμα, αναφέρουμε ότι προ ολίγου καιρού και όσον αφορά στη χώρα μας, υπογράφηκε δανειακή σύμβαση μεταξύ της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. και της ΕΤΕπ. ύψους €200 εκατ. για το έργο της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς τη Καλαμαριά. Το πόσο αυτό αποτελεί την 1η δόση από το σύνολο της εγκεκριμένης από την ΕΤΕπ. πίστωσης, ύψους €400 εκατ..

Στα πλαίσια της υποστήριξης από πλευράς ΕΤΕπ. των μακροχρόνιων επενδύσεων στην έρευνα και ανάπτυξη, συμπεριλήφθηκε συμφωνία που αφορά στην υποστήριξη της έρευνας που διεξάγεται από πανεπιστήμια και δημόσια ερευνητικά κέντρα στην Γερμανία, όπως επίσης και στην κατασκευή και αναβάθμιση των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Γαλλία.

Στον τομέα επενδύσεων των διατηρήσιμων μορφών ενέργειας συμπεριλήφθηκε συμφωνία έγκρισης νέων συνδέσεων σε θαλάσσια αιολικά πάρκα στο Ηνωμένο Βασίλειο και επενδύσεις εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων υδροηλεκτρικών εργοστασίων στην Ιταλία, όπως και την κατασκευή νέων μικρών.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρoυν και τα ακόλουθα άρθρα:
✎ Τι προτείνει ο Summers για τόνωση της Οικονομίας-Και έχει έναν ισχυρό ‘σύμμαχο’
✎ Προς πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ – Τι θα σημάνει
✎ Η σύγκρουσις Ντράγκι – Γερμανών

Διαβάστε ακόμη…

Related posts