3 Μαΐου 2024

Έως την Δευτέρα οι δηλώσεις απαλλαγής επιτηδευματιών από το καθεστώς ΦΠΑ

Έως την Δευτέρα οι δηλώσεις απαλλαγής επιτηδευματιών από το καθεστώς ΦΠΑ

Έως την Δευτέρα οι δηλώσεις απαλλαγής επιτηδευματιών από το καθεστώς ΦΠΑ. Έως τις 12 Ιανουαρίου έχουν προθεσμία οι επιτηδευματίες και επαγγελματίες με τζίρο έως €10.000 ετησίως, να υποβάλουν αίτηση για την εφορία για την απαλλαγή τους από το κανονικό καθεστώς ΦΠΑ.Ουσιώδης αλλαγή στον ΦΠΑ

Αυτό προβλέπεται σε Εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων στην οποία διευκρινίζεται ότι ο έλεγχος για τις προϋποθέσεις απαλλαγής θα διενεργείται σε κάθε περίπτωση μετά την υποβολή της αίτησης.

Η ρύθμιση αφορά σε περίπου 450.000 ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Όσοι υπάγονται σε αυτή, θα εξακολουθούν να εκδίδουν τιμολόγια και αποδείξεις, αλλά σε κάθε τιμολόγιο ή απόδειξη που θα εκδίδουν, θα πρέπει να αναγράφεται πλέον η ένδειξη «Χωρίς ΦΠΑ-απαλλαγή μικρών επιχειρήσεων».

Υπενθυμίζουμε ότι οι επιχειρήσεις αυτές δεν θα χρεώνουν στους πελάτες τους το ΦΠΑ και θα απαλλάσσονται από την υποχρέωση απόδοσης ΦΠΑ με την υποβολή των 3μηνιαίων περιοδικών δηλώσεων. Βεβαίως, δεν θα δικαιούται πλέον καμία έκπτωση του ΦΠΑ για τις δαπάνες τους.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Πρόγραμμα επιδότησης (έως 50%) για Υφιστάμενες επιχειρήσεις
Πρόγραμμα επιδότησης (έως 100%) για ανέργους, για ίδρυση επιχείρησης
✎ Το νέο καθεστώς καταβολής ΦΠΑ σύμφωνα με το χρόνο είσπραξης – η ΠΟΛ
Η συντομότερη Ανάλυση της Ελληνικής (Μνημονιακής) Οικονομίας
Ο Νόμος της Αντίστροφης Προσπάθειας και γιατί Αποτυγχάνετε

Εἶστε ἐπαρκῶς καταρτισμένος, ἐνημερωμένος καὶ ἐντέλει ἀνταγωνιστικός ἐπαγγελματίας;

Άλλα σημαντικά Νέα

Related posts