26 Απριλίου 2024

ΓΓΔΕ Νέα εφαρμογή για την προστασία των φορολογούμενων με ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό

ΓΓΔΕ Νέα εφαρμογή για την προστασία των φορολογούμενων με ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό

Νέα εφαρμογή για την προστασία των φορολογούμενων με ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό.ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό

Ο Γ.Γ.Δ.Ε. Χ. Θεοχάρης καλείται να λάβει μέτρα για την προστασία φορολογούμενων με οφειλές, προκειμένου να αποφευχθεί παρόμοιο περιστατικό με κατασχέσεις χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς, όπως συνέβη με τους δικαιούχους τους κοινωνικού μερίσματος.

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία που προβλέπει ακατάσχετό όριο 1.500 ευρώ για έναν λογαριασμό μισθοδοσίας ή άλλον τραπεζικό λογαριασμό για κάθε πολίτη, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων πρόκειται να δημιουργήσει ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXIS, εντός των επόμενων ημερών, όπου όλοι οι φορολογούμενοι θα μπορούν να δηλώσουν τα στοιχεία για ένα τραπεζικό λογαριασμό για κάθε οφειλέτη με ακατάσχετο όριο έως του ποσού των 1.500 ευρώ.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να δηλώνουν τα εξής στοιχεία:

  • Στοιχεία λογαριασμού (ΙΒΑΝ) και η Γ.Γ.Δ.Ε. θα ενημερώσει τις τράπεζες, προκειμένου να υπάρξει προστασία του από κατασχέσεις είτε για οφειλές προς το δημόσιο, είτε για ιδιωτικά χρέη.

Επισημαίνεται ότι προτεραιότητα ως ακατάσχετος λογαριασμός έχει ο λογαριασμός μισθοδοσίας, ενώ αν δεν υπάρχει τέτοιος λογαριασμός, μπορεί να είναι οποιοσδήποτε άλλος

Σε αναμονή της νέας αυτής εφαρμογής…

Related posts