28 Μαρτίου 2024

Breaking News

Αλλαγές στα όρια για το Εποχικό Επίδομα του ΟΑΕΔ

Αλλαγές στα όρια για το Εποχικό Επίδομα του ΟΑΕΔ

Αλλαγές στα όρια για το Εποχικό Επίδομα του ΟΑΕΔ. Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργείου Οικονομικών και Εργασίας, θέτουν μικρές τροποποιήσεις στα όρια που ισχύουν για την καταβολή του Ειδικού Εποχικού Επιδόματος σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων.Προϊόν αποπροσανατολισμού τα περί σχεδίου ξαφνικού θανάτου του ΟΑΕΔ

Αναλυτικότερα, όσον αφορά σε αγγειοπλάστες, δασεργάτες, καπνεργάτες, μουσικούς – μέλη των οικείων επαγγελματικών σωματείων, υποδηματεργάτες, κεραμοποιούς, πλινθοποιούς, ριτινοσυλλέκτες, οι δικαιούχοι του Επιδόματος πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει κατά το ημερολογιακό έτος που προηγείται της καταβολής του, από 50 έως 210 ημερομίσθια σε εργασίες του οικείου επαγγελματικού κλάδου.

Όσον αφορά σε μισθωτούς της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει κατά το ημερολογιακό έτος που προηγείται της καταβολής του βοηθήματος, από 50 μέχρι 230 ημερομίσθια σε εργασίες του οικείου επαγγελματικού κλάδου.

Υπενθυμίζεται ότι το όριο ήταν έως σήμερα και αναλόγως της περίπτωσης, από 50 μέχρι 230 ημερομίσθια ή από 70 έως 230 ημερομίσθια.

Συμβαίνει συνεπώς μια τροποποίηση υπέρ των εργαζομένων, δυνητικών δικαιούχων του Επιδόματος. Από τις τροποποιήσεις αυτές, προκαλείται πρόσθετη δαπάνη στον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ, ύψους περίπου €385 χιλιάδων.

Σημειώνεται ότι φέτος, περίπου 50 χιλιάδες υπολογίζονται αυτοί που θα λάβουν το εν λόγω Επίδομα.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:
Πρόγραμμα επιδότησης (έως 50%) για Υφιστάμενες επιχειρήσεις
Πρόγραμμα επιδότησης (έως 100%) για ανέργους, για ίδρυση επιχείρησης
Ο Νόμος της Αντίστροφης Προσπάθειας και γιατί Αποτυγχάνετε
Επιστημονική τεκμηρίωση ότι ο τύμβος Καστά έχει ‘πλούσιο’ περιεχόμενο

Εἶστε ἀνταγωνιστικός ἐπαγγελματίας; Εἶστε ἐπαρκῶς καταρτισμένος καὶ ἐνημερωμένος;

Διαβάστε ακόμα…

Related posts