8 Μαΐου 2024

Ανησυχία για την πορεία εσόδων – Τι προσανατολίζεται να πράξει η κυβέρνηση

Ανησυχία για την πορεία εσόδων – Τι προσανατολίζεται να πράξει η κυβέρνηση

Ανησυχία για την πορεία εσόδων – Τι προσανατολίζεται να πράξει η κυβέρνηση. Ανησυχία υπάρχει στην κυβέρνηση για την πορεία των φορολογικών εσόδων, σύμφωνα με δημοσιεύματα, που ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί από την ίδια την κυβέρνηση.money hole

Εμείς τα μεταφέρουμε με πάσα επιφύλαξη. Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι στόχοι εσόδων Ιανουαρίου κινούνται κατώτερα των προσδοκιών λόγω και της χαλάρωσης που προκάλεσαν οι εκλογές και μιας άτυπης στάσης πληρωμών των φορολογούμενων λόγω του εκλογικού αποτελέσματος.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι στις επόμενες ημέρες θα τεθεί σε εφαρμογή, έκτακτο σχέδιο ενίσχυσης των φορολογικών εσόδων, που θα περιλαμβάνει:

  • Ενεργοποίηση και άμεση δραστηριοποίηση όλων των φοροελεγκτικών και φοροεισπρακτικών υπηρεσιών.
  • Ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του ΣΔΟΕ.
  • Έμφαση στους φορολογούμενους μεγάλου πλούτου, οι οποίοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με εξονυχιστικό έλεγχο των εισοδημάτων και των περιουσιακών τους στοιχείων.
  • Προώθηση ελέγχων μεγάλων επιχειρήσεων.
  • Επίσπευση ελέγχων σε φορολογούμενους με εμβάσματα στο εξωτερικό και με off-shore.
  • Άνοιγμα όλων των φακέλων μεγάλων υποθέσεων φοροδιαφυγής, για τις οποίες θα εφαρμοστούν οι έμμεσες τεχνικές ελέγχου.

Επίσης, τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξει μια νέα ρύθμιση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Η νέα ρύθμιση-περαίωση, θα δίνει την ευκαιρία σε χιλιάδες επαγγελματίες να δηλώσουν οικειοθελώς τα εισοδήματα που έχουν αποκρύψει από την εφορία τα τελευταία έτη, καταβάλλοντας μόνο τους φόρους που αναλογούν, γλιτώνοντας έτσι από τον φορολογικό έλεγχο και τα πρόστιμα.

Στις προτάσεις που εξετάζονται για την τόνωση των φορολογικών εσόδων περιλαμβάνεται και το κλείσιμο των χιλιάδων εκκρεμών υποθέσεων φορολογίας κεφαλαίου (μεταβιβάσεων ακινήτων, κληρονομιών, γονικών παροχών κ.λπ.) αλλά και διορθώσεις / τροποποιήσεις στη πολυρύθμιση έως 100 μηνιαίες δόσεις.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

✎ Σκέψεις για τη νέα ελληνική κρίση
✎ Συγχαρητήρια Μέρκελ στον Αλ.Τσίπρα, «αναλαμβάνετε σε δύσκολους καιρούς»
✎ Πρόγραμμα επιδότησης (έως 50%) για Υφιστάμενες επιχειρήσεις
✎ Πρόγραμμα επιδότησης (έως 100%) για ανέργους, για ίδρυση επιχείρησης
✎ Ο Νόμος της Αντίστροφης Προσπάθειας και γιατί Αποτυγχάνετε

• Αὐξημένη ἀνταγωνιστικότητα; … Εὐεπιχειρεῖν !

Άλλα σημαντικά Νέα

Related posts