20 Μαΐου 2024

Προς παράταση της προστασίας πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας όπως …

Προς παράταση της προστασίας πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας όπως …

Προς παράταση της προστασίας πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας όπως … και η δημιουργία ενός συνολικού πλαισίου αντιμετώπισης των «κόκκινων» δανείων, αποτελούν προτεραιότητες της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο πλαίσιο που θα ρυθμίζει συνολικά το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων για υπερχρεωμένους καταναλωτές και επιχειρήσεις, όπως επίσης, στις επόμενες μέρες, θα προχωρήσει στη νομοθέτηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς για τουλάχιστον τρεις μήνες, προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος να ετοιμαστεί το συνολικό πλαίσιο σε ένα θέμα που ‘καίει’  πολλούς συμπολίτες μας.Σταθάκης

Η παράταση με νόμο στην προστασία της πρώτης κατοικίας, χαρακτηρίζεται από τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη, ως βασική προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης και οι πληροφορίες από το υπουργείο, θέλουν να δοθεί η παράταση μόλις ξεκινήσουν οι εργασίες της νέας Βουλής.

Είναι σημαντικό ότι σήμερα ο κ. Σταθάκης δήλωσε ότι «Η κυβέρνηση προτίθεται άμεσα να νομοθετήσει την παράταση της προθεσμίας του νόμου αναφορικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας. Αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η δημιουργία ενός συνολικού πλαισίου διαχείρισης των “κόκκινων” στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνολική ρύθμιση για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια που θα έρθει σε λίγους μήνες αναμένεται να προβλέπει ακόμη και διαγραφή οφειλών για όσους είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ στα σχέδια της κυβέρνησης φέρεται ότι είναι να αναλάβει τις εν λόγω οφειλές, νέος φορέας του Δημοσίου, στοχεύοντας στην ελάφρυνση των πολύ φτωχών νοικοκυριών.

Πάντως, ως προς το τελευταίο, τραπεζικοί κύκλοι σχολίασαν σε συνομιλίες τους με δημοσιογράφους ότι αυτή η ρύθμιση θα απαιτήσει σημαντικά ίδια κεφάλαια κι αυτό ενδέχεται να επηρεάσει την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών. Ωστόσο τα ίδια στελέχη, σχολίασαν ότι οι τράπεζες θα τοποθετηθούν διεξοδικά επί της ρύθμισης, όταν αυτή παρουσιαστεί στο σύνολό της.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

✎ Σκέψεις για τη νέα ελληνική κρίση
✎ Συγχαρητήρια Μέρκελ στον Αλ.Τσίπρα, «αναλαμβάνετε σε δύσκολους καιρούς»
✎ Πρόγραμμα επιδότησης (έως 50%) για Υφιστάμενες επιχειρήσεις
✎ Πρόγραμμα επιδότησης (έως 100%) για ανέργους, για ίδρυση επιχείρησης
✎ Ο Νόμος της Αντίστροφης Προσπάθειας και γιατί Αποτυγχάνετε

• Αὐξημένη ἀνταγωνιστικότητα; … Εὐεπιχειρεῖν !

Άλλα σημαντικά Νέα

Related posts