17 Μαΐου 2024

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και φορολόγηση της μεγάλης περιούσιας, άνω των €300.000

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και φορολόγηση της μεγάλης περιούσιας, άνω των €300.000

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και φορολόγηση της μεγάλης περιούσιας, άνω των €300.000 προωθεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με την ‘Καθημερινή’.Ακινήτων

Με φόρο μεγάλης περιούσιας θα φορολογηθεί, βάσει του περιουσιολογίου, η κατοχή ακινήτων, οικοπέδων, γαιών, έργων τέχνης, τραπεζικών καταθέσεων, επενδυτικών προϊόντων, συμμετοχών και άλλων στοιχείων που βρίσκονται στην Ελλάδα αλλά και όσων κάνουν δήλωση στη χώρα και κατέχουν αντίστοιχα περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό, αφού ληφθεί όμως υπόψη,  η φορολόγηση τους και εκτός Ελλάδας.

Για τον υπολογισμό της αξίας των ακινήτων θα χρησιμοποιηθούν οι πραγματικές (εμπορικές) αξίες, οι οποίες θα ενημερώνονται ετησίως.

Στα σχέδια της κυβέρνησης επιπλέον, περιλαμβάνεται η αύξηση του αφορολόγητου ορίου στις €12.000, το οποίο θα ανέρχεται σε €16.000 για τις οικογένειες με δυο παιδιά ή στις €19.000 στις οικογένειες με τρία παιδιά. Οι εκπτώσεις φόρου θα παρέχονται με βάση το εισόδημα του καθενός και με διαφορετικούς συντελεστές.

Επίσης, ειδική φορολογία θα επιβληθεί και στα είδη και στις υπηρεσίες πολυτελούς διαβίωσης και-κατανάλωσης, όπως σκάφη αναψυχής, αεροσκάφη, ελικόπτερα, πισίνες και αυτοκίνητα μεγάλης ιπποδύναμης.

Πηγή:  Καθημερινή

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

✎ Σκέψεις για τη νέα ελληνική κρίση
✎ Συγχαρητήρια Μέρκελ στον Αλ.Τσίπρα, «αναλαμβάνετε σε δύσκολους καιρούς»
✎ Πρόγραμμα επιδότησης (έως 50%) για Υφιστάμενες επιχειρήσεις
✎ Πρόγραμμα επιδότησης (έως 100%) για ανέργους, για ίδρυση επιχείρησης
✎ Ο Νόμος της Αντίστροφης Προσπάθειας και γιατί Αποτυγχάνετε

• Αὐξημένη ἀνταγωνιστικότητα; … Εὐεπιχειρεῖν !

Άλλα σημαντικά Νέα

Related posts