27 Απριλίου 2024

Αποπληθωρισμός και νέο ρεκόρ Χρέους στην Ιταλία τον Αύγουστο

Αποπληθωρισμός και νέο ρεκόρ Χρέους στην Ιταλία τον Αύγουστο

Αποπληθωρισμός και νέο ρεκόρ Χρέους στην Ιταλία τον Αύγουστο: Σύμφωνα με την ιταλική στατιστική υπηρεσία, αποπληθωρισμός καταγράφηκε τον Αύγουστο, παραλλήλως προς νέα αύξηση του Χρέους σε νέα υψηλά.Αποπληθωρισμός και νέο ρεκόρ Χρέους στην Ιταλία τον Αύγουστο

Οριακά αποπληθωρισμός καταγράφηκε και σε όλη την επικράτεια (κατά -0,1%) αλλά ειδικότερα, σε μεγάλες πόλεις ήταν εντονότερος, όπως στη Βενετία που γενικότερα είναι στα βόρεια της χώρας και θεωρείται πλούσια περιφέρεια, με -0,8%. Επίσης στο Τορίνο με -0,5%, στις Φλωρεντία, Μπάρι και το Μιλάνο με -0,3% και στις Μπολὀνια, Γένοβα και πρωτεύουσα Ρώμη με -0,2%.

Σχεδόν στην ίδια περίοδο, παρατηρήθηκε μείωση στην βιομηχανική παραγωγή της χώρας και συγκεκριμένα κατά το τρίμηνο Μαΐου-Ιουλίου κατά 0,8% και σε ετήσια βάση τον Ιούλιο, επίσης κάμψη κατά 1,8%.

Τἐλος, το Δημόσιο Χρέος της Ιταλίας ανήλθε τον Ιούλιο σε νέα ιστορικά υψηλά, στα €2,168 τρισ., ποσό κατά €95 δισ. υψηλότερο από ένα μήνα πριν (Ιούνιο του 2014).

Παρατηρούμε ότι και στην Ιταλία που δεν έχουν υπογράψει τύποις μνημόνια αλλά εφαρμόζουν ατύπως παρόμοιες περιοριστικές πολιτικές, έχουμε τα ίδια αποτελέσματα όπως και στην Ελλάδα: αποπληθωρισμό, ύφεση στην οικονομία και αύξηση του Δημοσίου Χρέους και ως μέγεθος και ως ποσοστό του ΑΕΠ.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν και το ακόλουθα άρθρα:
✎ Η συντομότερη Ανάλυση της Ελληνικής (Μνημονιακής) Οικονομίας
✎ Το πρόβλημα δεν ήταν ο Θεοχάρης, ούτε και ο Στουρνάρας

Related posts