23 Απριλίου 2024

Απώλειες 850 εκατ. ευρώ από την συρρίκνωση του εσωτερικού τουρισμού ετησίως

Απώλειες 850 εκατ. ευρώ από την συρρίκνωση του εσωτερικού τουρισμού ετησίως

Απώλειες 850 εκατ. ευρώ από την συρρίκνωση του εσωτερικού τουρισμού ετησίως, που βέβαια, όσο η γενικότερη οικονομική κατάσταση δεν βελτιώνεται, πάει προς το χειρότερο.

Ευτυχώς που οι ασχολούμενοι με τον τουρισμό αντιμετωπίζουν μια αυξημένη εισροή ξένων τουριστών στη χώρα μας, καθώς εάν περίμεναν από τον εσωτερικό, τα πράγματα θα ήταν ιδιαιτέρως άσχημα.

Το παρακάτω γράφημα μας δείχνει τον αριθμό των ημεδαπών, των Ελλήνων δηλαδή, που πραγματοποιούν προσωπικά ταξίδια με τέσσερις ή περισσότερες διανυκτερεύσεις.

040815

Παρατηρούμε ότι ο αριθμός τους το 2010 ήταν πάνω από 3 εκατομμύρια, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις για το τρέχον έτος, θα διαμορφωθεί γύρω στο 1,8 εκατ., δηλαδή μέσα σε μια 5ετία, σημειώνεται μια μείωση της τάξεως του 40%.
Η μείωση βέβαια είναι ακόμα μεγαλύτερη εάν συγκριθεί με τα στοιχεία παλαιότερων ετών, όπως του 2009 ή 2008.

Έχουν χαθεί με άλλα λόγια, 1,2 εκατομμύρια εσωτερικοί τουρίστες, σε ετήσια βάση. Εάν τώρα, σε αυτούς τους 1,2 εκατ. κάνουμε έναν πολλαπλασιασμό με τη μέση δαπάνη, περίπου 700€, τότε καταλήγουμε ότι για τον ξενοδοχειακό και τουριστικό κλάδο της χώρας μας, χάνονται ετησίως περί των 850 εκατ. ευρώ ετησίως, από την συρρίκνωση του εσωτερικού τουρισμού.

Το μέγεθος είναι μεγάλο και κρίσιμο ακόμα και για την επιβίωση πολλών μονάδων ασχολούμενων με τον τουρισμό στη χώρα μας. Ας το λάβει υπόψη της η κυβέρνηση, διότι εάν μέχρι και ο κλάδος του τουρισμού αντιμετωπίζει προβλήματα, ποιο το γενικότερο μέλλον;

>>><<<

Ψάχνετε για εργασία; … Αγγελίες

 Αὐξημένη ἀνταγωνιστικότητα; … Εὐεπιχειρεῖν !

 Συμφωνία με Βενεζουέλα: Άνθρακες ο θησαυρός;

 ΓΓΔΕ: Αναστολή Λειτουργίας 8 Καταστημάτων λόγω Φορολογικών Παραβάσεων

Άλλες σημαντικές Ειδήσεις

 

Related posts