28 Μαρτίου 2024

Breaking News

Αυτοκίνητο έπεσε σε άλλο, λόγω bird box challenge

Αυτοκίνητο έπεσε σε άλλο, λόγω bird box challenge

Νέο challenge έχει εμφανιστεί στις ΗΠΑ, που μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για όσους συμμετέχουν, και ελπίζουμε να μην διαδοθεί και σε άλλες χώρες, όπως συχνά πυκνά συμβαίνει με ανοησίες.

Αυτή την φορά, το challenge που καλείται bird box, καλεί αυτούς που προκαλούνται να συμμετάσχουν, να κάνουν κάτι με δεμένα τα μάτια τους με ένα μαντήλι ή σκούφο, δηλαδή στα τυφλά.

Αυτό το challenge ξεκίνησε από μια δημοφιλή σειρά στο Neflix, με πρωταγωνίστρια την Σάντρα Μπούλοκ, που οι πρωταγωνιστές της σειράς, πρέπει να κάνουν κάποια πράγματα, με δεμένα τα μάτια μα μαντήλι, και γρήγορα διαδόθηκε στους fan της σειράς, ιδίως νεαρούς, στην πραγματικότητα.

Και ναι μεν, αυτά που καλούνται να κάνουν με δεμένα μάτια, μπορεί να είναι ακίνδυνα ή αστεία, όπως το να παίξουν δύο άτομα μπάσκετ και να βαράνε στα τυφλά και η μπάλα να πηγαίνει όπου να’ναι ή δύο να βλέπουν τηλεόραση με δεμένα τα μάτια (άρα να μην την βλέπουν), όμως μερικές δοκιμασίες, μπορεί να είναι έως και αρκετά επικίνδυνες, όπως εάν π.χ. κάποιος προκαλέσει κάποιον να περάσει έναν δρόμο με δεμένα τα μάτια, και ακόμα και εάν ο δρόμος αυτός είναι δρόμος με ελάχιστη κυκλοφορία, πάντα υπάρχει μια πιθανότητα να περάσει την δεδομένη φορά ένα  αυτοκίνητο με κάποια ταχύτητα, και ο οδηγός να αιφνιδιαστεί και να χτυπήσει αυτόν που επιχειρεί να περάσει “τυφλός” τον δρόμο. Ή εάν κάποιος προκληθεί να κατέβει έστω και μια μικρή σκάλα με 5 ή 6 σκαλοπάτια, ‘τυφλός’, οπότε εάν σκοντάψει, μπορεί να χτυπήσει σοβαρά, να σπάσει τίποτα κλπ. Εξαρτάται λοιπόν, του είδους της δοκιμασίας που καλείται να κάνει κάποιος με τυφλά μάτια, για το εάν θα είναι επικίνδυνη ή όχι.

Ή όπως συνέβη στο περιστατικό που μόλις θα περιγράψουμε (στην περιοχή Layton, USA), κατά το οποίο μια έφηβη οδηγός, συμμετέχοντας σε δοκιμασία bird box, οδηγώντας κάλυψε τα μάτια της με το καπέλο και κασκόλ της, και όντας ‘τυφλή’, είχε ως αποτέλεσμα να πάει στην άλλη λωρίδα και να συγκρουστεί με άλλο πορευόμενο όχημα, προκαλώντας ζημιές, αλλά ευτυχώς όχι θύματα. Η ανόητη νεαρή, χτύπησε με το αυτοκίνητό της και έναν στύλο και έναν τοίχο.

Δείτε παρακάτω, φωτογραφία από τα τρακαρισμένα αυτοκίνητα.

Στην νεαρή θα ασκηθεί μήνυση για επικίνδυνη οδήγηση και πρόκληση ατυχήματος.

Δείτε στο παρακάτω βιντεάκι, που παρουσιάζει εν συντομία, τις διάφορες δοκιμασίες του bird box:

Related posts