20 Απριλίου 2024

Νέα Παράταση για τα Τέλη Κυκλοφορίας

Νέα Παράταση για τα Τέλη Κυκλοφορίας

Νέα παράταση δόθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών, για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας οχημάτων, που έληγε χθες Παρασκευή 11 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, υπέγραψε Απόφαση που αφορά στη παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας οχημάτων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι λόγω της έντονης κακοκαιρίας αυτών των τελευταίων ημερών. Η Απόφαση παρατείνει την προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας οχημάτων έως το τέλος Ιανουαρίου 2019.

Όσοι δεν θα πληρώσουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας, θα πληρώσουν πρόστιμο ίσο με την αξία τους. Το πρόστιμο είναι ίσο με το ύψος των τελών που θα έπρεπε να είχε εξοφληθεί. Για παράδειγμα, αν κάποιος ιδιοκτήτης Ι.Χ. πρέπει να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας ύψους €90, θα πρέπει να πληρώσει €180.Ο φορολογούμενος θα έχει τη δυνατότητα να ρυθμίσει αυτή την οφειλή, ύστερα από έναν μήνα, με την πάγια ρύθμιση σε 24 δόσεις, αλλά η βεβαιωθείσα οφειλή επιβαρύνεται με τους προβλεπόμενους τόκους.

Σημειώνεται ότι έως και την οριστική εξόφληση του ποσού, ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να μεταβιβάσει το όχημα του. Για να ολοκληρωθεί δηλαδή μεταβίβαση οχήματος, δεν αρκεί η βεβαίωση των τελών ή η υπαγωγή τους σε ρύθμιση, αλλά θα πρέπει να έχει εξοφληθεί πλήρως η οφειλή.

Η πρώτη παράταση που δόθηκε για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2019 διευκόλυνε τους πολίτες που είχαν αφήσει την πληρωμή για την τελευταία στιγμή, αλλά έφερε και στα ταμεία του Δημοσίου, άνω των €110 εκατ., ανεβάζοντας έτσι τα συνολικά έσοδα από τα Τέλη Κυκλοφορίας λίγο πάνω από €1,15 δισ..

Related posts