3 Μαΐου 2024

Αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία τον Οκτώβριο, αλλά και…

Αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία τον Οκτώβριο, αλλά και…

Αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία τον Οκτώβριο, αλλά και… μείωση στην δωδεκάμηνη περίοδο Νοεμβρίου 2013 έως και Οκτώβριο 2014, έδειξαν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.κύκλος εργασιών Βιομηχανίας

Αναλυτικότερα, σύμφωνα µε προσωρινά στοιχεία, ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) του μηνός Οκτωβρίου 2014, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο Δείκτη του Οκτωβρίου 2013, παρουσίασε αύξηση, σε ετήσια δηλαδή βάση, κατά 4,1%, έναντι μείωσης 10,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2013 προς το 2012.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Νοεμβρίου 2013 – Οκτωβρίου 2014, σε σύγκριση µε τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Νοεμβρίου 2012 – Οκτωβρίου 2013, παρουσίασε μείωση κατά 2,4%, έναντι μείωσης 4,1% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

140115-1

Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 4,1% το μήνα Οκτώβριο 2014 και σε ετήσια βάση, οφείλεται αφενός στην αύξηση του δείκτη κύκλου εργασιών ορυχείων – λατομείων κατά 1,5% και αφετέρου στην αύξηση του δείκτη κύκλου εργασιών μεταποιητικών βιομηχανιών κατά 4,1%.

Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 4,1% το μήνα Οκτώβριο 2014, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2013, οφείλεται στις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών ως εξής: αφενός στην αύξηση του δείκτη κύκλου εργασιών εγχώριας αγοράς κατά 1,3%, αφετέρου στην αύξηση του δείκτη κύκλου εργασιών εξωτερικής αγοράς κατά 8,0%.

Σίγουρα, η μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία σε τρέχουσα δωδεκάμηνη βάση είναι αρνητική, ωστόσο ο ρυθμός μείωσης ήταν περιορισμένος συγκριτικά με την προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο και τέλος, υπάρχει ένα ενθαρρυντικό ίχνος, από την αύξηση του Δείκτη κατά το μήνα Οκτώβριο και σε ετήσια βάση, όταν στην αντίστοιχη περσινή περίοδο είχε σημειώσει ισχυρή μείωση.
Υπάρχει συνεπώς ένα ισχνό ‘φως’ που μένει να φανεί στους επόμενους μήνες εάν θα σταθεροποιηθεί και ενισχυθεί ή αν ήταν περιστασιακό.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Πρόγραμμα επιδότησης (έως 50%) για Υφιστάμενες επιχειρήσεις
Πρόγραμμα επιδότησης (έως 100%) για ανέργους, για ίδρυση επιχείρησης
53 χιλιάδες θέσεις εργασίας 5μηνης κοινωφελούς εργασίας
Η συντομότερη Ανάλυση της Ελληνικής (Μνημονιακής) Οικονομίας
Ο Νόμος της Αντίστροφης Προσπάθειας και γιατί Αποτυγχάνετε

Εἶστε ἐπαρκῶς καταρτισμένος, ἐνημερωμένος καὶ ἐντέλει ἀνταγωνιστικός ἐπαγγελματίας;

Άλλες σημαντικές Ειδήσεις

Related posts