3 Μαΐου 2024

Βόρεια Ελλάδα: Επενδύσεις €900 εκατ. δημιουργούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας

Βόρεια Ελλάδα: Επενδύσεις €900 εκατ. δημιουργούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας

Βόρεια Ελλάδα: Επενδύσεις €900 εκατ. δημιουργούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας · τα επενδυτικά σχέδια που εντάσσονται στον Αναπτυξιακό, θα ενισχύσουν οικονομικά την περιοχή.Βόρεια Ελλάδα: Επενδύσεις €900 εκατ. δημιουργούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας

Αναλυτικότερα, πάνω σε αυτό το θέμα, το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, εξέδωσε Δελτίο Τύπου, από το οποίο σταχυολογούμε τα σημαντικότερα:

• Δόθηκε το «πράσινο φως» για την ένταξη 126 επενδυτικών σχεδίων, συνολικού προϋπολογισμού €913,5 εκατ. στον αναπτυξιακό νόμο 3908/2011, τα οποία αφορούν στην περιοχή της Μακεδονίας και Θράκης.
Η συνολική ενίσχυση των εγκεκριμένων σχεδίων που κατατέθηκαν στον Α’ κύκλο του 2014 και αφορούν επενδύσεις στη Βόρεια Ελλάδα, ανέρχεται στα €358,4 εκατ. και από την υλοποίηση τους αναμένεται να δημιουργηθούν 550 νέες θέσεις εργασίας.

Τομείς επένδυσης

  • Στον τομέα της Μεταποίησης εγκρίθηκαν 110 επενδυτικά σχέδια, προϋπολογισμού €781,5 εκατ., η επιχορήγηση των οποίων ανέρχεται στα €311,6 εκατ. και αναμένεται να δημιουργηθούν 200 θέσεις εργασίας. 
  • Στον τομέα του Τουρισμού εγκρίθηκαν 6 επενδυτικά σχέδια, προϋπολογισμού €90,9 εκατ., η επιχορήγηση των οποίων ανέρχεται σε €30,9 εκατ. και αναμένεται να δημιουργηθούν 210 θέσεις εργασίας. 
  • Στον τομέα των Υπηρεσιών εγκρίθηκαν 6 επενδυτικά σχέδια, προϋπολογισμού €26,5 εκατ., η επιχορήγηση των οποίων ανέρχεται στα €9,9 εκατ. ευρώ και θα δημιουργηθούν 72 θέσεις εργασίας. 
  • Στον Πρωτογενή τομέα τέλος, εγκρίθηκαν 4 επενδυτικά σχέδια, προϋπολογισμού €14,6 εκατ., η επιχορήγηση των οποίων προσεγγίζει τα €6 εκατ. και από τα οποία, θα δημιουργηθούν 68 θέσεις εργασίας.

Όσον αφορά στην γεωγραφική κατανομή των επενδύσεων:

  1. Περίοπτη θέση κατέχει η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην οποία θα υλοποιηθούν συνολικά 49 σχέδια, προϋπολογισμού €233 εκατ.. Η συνολική ενίσχυση των εγκεκριμένων σχεδίων ανέρχεται στα €88,7 εκατ. και από την υλοποίηση τους αναμένεται να δημιουργηθούν 90 νέες θέσεις εργασίας (taxcoach.gr). 
  2. Ακολουθεί, η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην οποία θα υλοποιηθούν συνολικά 40 σχέδια, προϋπολογισμού €413,5 εκατ.. Η συνολική ενίσχυση των εγκεκριμένων σχεδίων ανέρχεται στα €171,4 εκατ. και από την υλοποίηση τους αναμένεται να δημιουργηθούν 100 νέες θέσεις εργασίας.
  3. Στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θα υλοποιηθούν συνολικά 37 σχέδια, προϋπολογισμού €267,1 εκατ.. Η συνολική ενίσχυση των εγκεκριμένων σχεδίων ανέρχεται στα €97,3 εκατ. και από την υλοποίηση τους αναμένεται να δημιουργηθούν 360 νέες θέσεις εργασίας. 

Δείτε το σχετικό δελτίο εδώ

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρει και το ακόλουθο άρθρο

• Αναπτυξιακός Νόμος 3908/2011 – Αναρτήθηκε ο Οριστικός Πίνακας Κατάταξης βαθμολογίας επενδυτικών σχεδίων

 

>>> * <<<

ΕΑΕ 2013: Νέα Ενίσχυση για τους ΑΓΡΟΤΕΣ – Βασικές προϋποθέσεις χορήγησης

68 εκπαιδευτικά προγράμματα μελισσοκόμων ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Efund ο νέος τρόπος υλοποίησης των επιχειρηματικών σου ιδεών!

ΟΓΑ – Αποτελέσματα Κληρωθέντων Δικαιούχων στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού

Από τις 14 Ιουλίου οι αιτήσεις για το Οικογενειακό Επίδομα

Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για το Επίδομα Ανεργίας

Κατά 50% μειωμένο το οικογενειακό επίδομα για το 2014 – Η μείωση στις εργοδοτικές εισφορές το επηρρέασε αρνητικά!

Το ντεμπούτο του έκανε ο Ιούλιος με πρόστιμα για τα ανασφάλιστα ΙΧ

Εξοντωτική φορολόγηση όσων έχουν εισοδήματα μόνο από Ενοίκια

Related posts