2 Μαΐου 2024

“Γαλαοζαίματη” Φοροδιαφυγή και μεγάλη Απάτη στην Ισπανία!

“Γαλαοζαίματη” Φοροδιαφυγή και μεγάλη Απάτη στην Ισπανία!

Η 50χρονη πριγκίπισσα Κριστίνα, αδερφή του Ισπανού βασιλέως, προσήχθη σε δίκη στην Μαγιόρκα, αντιμετωπίζοντας κατηγορία φοροδιαφυγής, κάτι βέβαια πρωτοφανές για βασιλική οικογένεια.

Η Κριστίνα Φεντερίκα Βικτωρία Αντονία όπως είναι το πλήρες όνομά της και άλλοι 17 συγκατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν 89 συνολικά κατηγορίες που εκτείνονται από απάτη έως ξέπλυμα χρήματος.

Η έκτη στη σειρά διαδοχής του ισπανικού θρόνου είχε εμπλακεί στις παράνομες δουλειές του συζύγου της Iñaki Urdangarin, ενός πρώην ολυμπιονίκη στο άθλημα του Χάντμπολ.

Η Κριστίνα και ο σύζυγός της δεν είπαν τίποτα εισερχόμενοι στο δικαστήριο, στην είσοδο του οποίου υπήρχε αστυνομική δύναμη, καθώς είχε συγκεντρωθεί μικρό πλήθος αντι-μοναρχικών διαδηλωτών.

Ο σύζυγός της (ο Urdangarin) είναι ύποπτος, μαζί με τον πρώην συνεταίρο του Diego Torres, όσον αφορά στην εκμετάλλευση των βασιλικών διασυνδέσεων για να κερδίσει με απάτη Συμβάσεις χρηματοδοτούμενες από το ισπανικό Δημόσιο, αξίας €5,8 εκατ. μέσω του Ινστιτούτου Nóos, ενός Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού (ΜΚΟ) που οργάνωνε αθλητικά και τουριστικά συνέδρια στις Βαλεαρίδες νήσους. Οι ερευνητές της υπόθεσης ισχυρίζονται ότι ποσό €2,6 εκατ. καταχράστηκε και ξεπλύθηκε μέσω μιας εταιρίας ‘κελύφους’, της οποίας συνιδιοκτήτες ήταν η Κριστίνα και ο σύζυγός της. Και οι δύο βέβαια αρνούνται ότι έκαναν κάτι το παράνομο.

princess Christina

Η εισαγγελία ισχυρίζεται ότι η Κριστίνα δεν μπορεί να μην ήταν ενήμερη για τις παράνομες και πονηρές ενασχολήσεις του συζύγου της. Όταν η Κριστίνα ανακρίθηκε σχετικά τον Φεβρουάριο του 2014, είπε ότι είχε αφήσει εν λευκώ αυτές (τις επιχειρηματικές ενασχολήσεις) στον άντρα της και μάλιστα, κατά την διάρκεια των έξι ωρών ανάκρισης (!), απάντησε “Δεν γνωρίζω188 φορές και “Δεν θυμάμαι” σε 55 περιπτώσεις (!!). – (Σχόλιο TaxCoach: Φαίνεται ότι είναι κοινή δικηγορίστικη τακτική διεθνώς, σε περιπτώσεις απάτης, υπεξαίρεσης, κλοπής κ.λπ., που σχετίζεται ζευγάρι, για τη γυναίκα να ισχυρίζονται οι δικηγόροι υπεράσπισης ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις ενασχολήσεις του συζύγου, είναι νοικοκυρές κ.λπ.. Εάν μάλιστα έχετε βρεθεί να παρακολουθείτε τέτοια υπόθεση, είναι πραγματικά απίστευτο, όταν εξετάζεται η γυναίκα κατηγορούμενη, που το παίζει παντελώς άσχετη, δασκαλεμένη από τους δικηγόρους, απαντώντας “Δεν γνωρίζω”, “Δεν ήξερα”, “Δεν αντιλήφθηκα”).

Ο Torres σε τηλεοπτική συνέντευξη την Κυριακή, ανέφερε ότι ο Urdangarin και η Κριστίνα είναι αθώοι διότι ό,τι έγινε, έγινε με την έγκριση του Παλατιού. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “The palace looked at what we were doing and said ‘very good, excellent, keep it up’. They guided us all along” – (Το Παλάτι κοίταξε τι κάναμε και είπε ‘πολύ καλά, εξαιρετικά, συνεχίστε έτσι’. Μας καθοδηγούσαν σε όλη τη πορεία).

Λόγω της υπόθεσης, η Χριστίνα εξοστρακίστηκε από το Παλάτι και της αφαιρέθηκε (από τον αδερφό της, τον βασιλέα) ο τίτλος της Δούκισσας της Πάλμα, ενδεχομένως λοιπόν η αίσθηση της οικογενειακής της πιστότητας να έχει καμφθεί και έτσι, δεν αποκλείεται να υιοθετήσει την εκδοχή του Torres, πόσο δε μάλιστα, αφού την παρουσιάζει ως μη ενεργά συμμέτοχη, ρίχνοντας την ευθύνη στο Παλάτι. Εάν όμως τελικά η Χριστίνα κριθεί ένοχη, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης, περί των οκτώ ετών.

Related posts