20 Απριλίου 2024

Δήλωση του Υπ.Οικ., μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες στις 11/5/15

Δήλωση του Υπ.Οικ., μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες στις 11/5/15

Δήλωση του Υπ.Οικ., μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες στις 11/5/15. Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, έκανε την ακόλουθη Δήλωση:Βαρουφάκης

Τους τελευταίους μήνες η κυβέρνησή μας πασχίζει, διαπραγματεύεται, εργάζεται νυχθημερόν για να πετύχει μια λυτρωτική συμφωνία, για να βρει, στο πλαίσιο του Eurogroup, τον κοινό τόπο μεταξύ του προηγούμενου μνημονιακού προγράμματος και του μεταρρυθμιστικού μεταμνημονιακού προγράμματος, το οποίο ενέκρινε ο ελληνικός λαός την 25η Ιανουαρίου.

Προφανώς δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ποτέ δεν πιστέψαμε ότι θα ήταν εύκολη. Πολιτικές διαφορές, αλλά και διαφορές όσον αφορά στη διαπραγματευτική διαδικασία που ταιριάζει σε ένα ανεξάρτητο ευρωπαϊκό κράτος, ήταν σημαντικές.

Το τελευταίο 15νθήμερο υπήρξε μεγάλη σύγκλιση στο πλαίσιο του Brussels Group, κυρίως λόγω της δικής μας υπερπροσπάθειας και των μεγάλων υποχωρήσεων που κάναμε, πάντα εντός του πλαισίου του σεβασμού, της βασικής αρχής να μην συμβιβαστούμε σε πολιτικές που συνολικά αναπαράγουν την κρίση.

Σήμερα το Eurogroup κατέγραψε τη σύγκλιση και σημείωσε τις προσπάθειές μας σε ένα γενικά θετικό κλίμα. Παράδειγμα, οι συνάδελφοί μου Υπουργοί Οικονομικών που συμμετέχουν στο Eurogroup καταδίκασαν τις απαράδεκτες και εντελώς ανακριβείς «διαρροές» στο προηγούμενο Eurogroup της Ρίγα.

Η προσπάθεια για εξεύρεση στο αμέσως επόμενο διάστημα μια συμφωνίας επίλυσης της κρίσης, άνευ νέων κοινωνικών αδικιών και υφεσιακών επιπτώσεων, συνεχίζεται. Και συνεχίζεται σε καλό κλίμα.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

• Αὐξημένη ἀνταγωνιστικότητα; … Εὐεπιχειρεῖν !

Ψάχνετε για εργασία; … Αγγελίες – πάντα πρόσφατα ενημερωμένες

✎ Ισχυρά θετικό το εργασιακό Ισοζύγιο τον Απρίλιο σύμφωνα με το «ΕΡΓΑΝΗ»
✎ Τα Στοιχεία Μαρτίου της Γενικής Κυβέρνησης δείχνουν την εικόνα ‘ασφυξίας’

✎ Εντοπισμός λαθραίων επικίνδυνων οινοπνευματωδών από ΣΔΟΕ
✎ Πώς να ηρεμήσετε κάποιον πελάτη / συνεργάτη που είναι αγχωμένος / εκνευρισμένος

Άλλα σημαντικά Νέα

Related posts