29 Μαρτίου 2024

Breaking News

Δημοσιονομική ‘βόμβα’ €1,5 δισ. έως €4,5 δισ. από το ΣτΕ σχετικά με Συντάξεις

Δημοσιονομική ‘βόμβα’ €1,5 δισ. έως €4,5 δισ. από το ΣτΕ σχετικά με Συντάξεις

Δημοσιονομική ‘βόμβα’ €1,5 δισ. έως €4,5 δισ. από το ΣτΕ σχετικά με Συντάξεις. Από €1,5 δισ. έως €4,5 δισ., θα κοστίσει η διαφαινόμενη Απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας των περικοπών στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, που έγιναν το 2012, στο σύνολο σχεδόν των ασφαλισμένων.ΣτΕ

Σε περίπτωση που θα έχει αναδρομική ισχύ, το κόστος αναμένεται να ανέλθει έως €4,5 δισ. ενώ αν δεν έχει αναδρομική ισχύ, θα περιοριστεί στο διόλου ευκαταφρόνητο πάλι ποσό του €1,5 δισ..

Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί περίπου στα μέσα Μαΐου και θεωρείται ‘σίγουρη’ καθώς φαίνεται, η πλειοψηφία των συμβούλων να τάσσεται υπέρ της αντισυνταγματικότητας των περικοπών.

Όταν όντως ληφθεί η απόφαση, δεν αποκλείεται να ακολουθηθεί η οδός της ικανοποίησης όσων είχαν προσφύγει δικαστικά εναντίον των περικοπών και αναδρομικά, που βέβαια μπρος στο σύνολο είναι ελάχιστοι και για τους πολλούς που δεν είχαν προσφύγει, να ισχύει μεν αλλά να μην έχει αναδρομική ισχύ λόγω του δυσθεώρατου δημοσιονομικού κόστους.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Ψάχνετε για εργασία; … Αγγελίες – πάντα πρόσφατα ενημερωμένες

• Αὐξημένη ἀνταγωνιστικότητα; … Εὐεπιχειρεῖν !

✎ Κατάντια; Σοβιετία; Ή σύνηθες μέγεθος;
✎ Παράταση για ένα μήνα της προθεσμίας για εφάπαξ ή τμηματική πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο
✎ Ο Νόμος της Αντίστροφης Προσπάθειας και γιατί Αποτυγχάνετε

Άλλα σημαντικά Νέα

Related posts