5 Μαΐου 2024

Δυνατότητα συνταξιοδότησης ασφαλισμένων ΟΓΑ με 40 έτη ασφάλισης

Δυνατότητα συνταξιοδότησης ασφαλισμένων ΟΓΑ με 40 έτη ασφάλισης

Δυνατότητα συνταξιοδότησης ασφαλισμένων ΟΓΑ με 40 έτη ασφάλισης ή σε ηλικία 62 ετών, δίδει η τροπολογία που εισήλθε στη Βουλή, από τους συναρμόδιους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών.Δυνατότητα συνταξιοδότησης ασφαλισμένων ΟΓΑ με 40 έτη ασφάλισης

Η τροπολογία έρχεται να ρυθμίσει την άνιση μεταχείριση που υπήρχε για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ συγκριτικά με ασφαλισμένους άλλων Ταμείων.
Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα, οι αγρότες συνταξιοδοτούνται σε ηλικία 67 ετών ή έχοντας πραγματοποιήσει 40 έτη ασφάλισης.

Η τροποποίηση αυτή, σύμφωνα με το ΓΛΚ, θα δημιουργήσει μια ετήσια επιβάρυνση από το 2017 και μετά, της τάξης των €10,5 εκατ.. Για την τρέχουσα χρονιά (2014) το κόστος θα είναι μόλις €225 χιλιάδες, ανερχόμενη σε €4,39 εκατ. το 2015 και σε €7,56 εκατ. το 2016.

Με την ίδια τροπολογία, προωθείται:

• η ηλεκτρονική διακυβέρνηση στον ΟΑΕΔ έτσι ώστε οι δικαιούχοι του Οργανισμού να έχουν πλήρη πρόσβαση στις υπηρεσίες, ηλεκτρονικά. Παρδείγματος χάριν, δεν θα απαιτείται στο εξής η αυτοπρόσωπη παρουσία των εγγεγραμμένων στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ για την ανανέωση της Κάρτας Ανεργίας.

• η δυνατότητα η ΗΔΙΚΑ Α.Ε. (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) να αποδίδει σε άμεση σύνδεση και σε πραγματικό χρόνο ΑΜΚΑ στο νεογέννητο ταυτόχρονα με την υποβολή της αίτησης για τη χορήγηση της ληξιαρχικής πράξης γέννησής του.

Related posts