17 Μαΐου 2024

Από αύριο Δευτέρα, τα νέα ειδοποιητήρια ΕΝ.Φ.Ι.Α. στο TaxisNet

Από αύριο Δευτέρα, τα νέα ειδοποιητήρια ΕΝ.Φ.Ι.Α. στο TaxisNet

Από αύριο Δευτέρα, τα νέα ειδοποιητήρια ΕΝ.Φ.Ι.Α. στο TaxisNet, καθώς ξεκίνησε η διαδικασία ανάρτησης των ειδοποιητηρίων μετά τις αλλαγές που υλοποιήθηκαν και τα ποσά που βεβαιώθηκαν στις 31 Ιουλίου 2014.ΕΝΦΙΑ

Τα ειδοποιητήρια θα τοποθετούνται στο TaxisNet σταδιακά στη σελίδα του περιουσιολόγιου, θα περιλαμβάνουν τις 6 μηνιαίες δόσεις του Φόρου και οι καταληκτικές ημερομηνίες πληρωμής θα είναι: για την πρώτη δόση έως τις 30 Σεπτεμβρίου, τη δεύτερη έως τις 31 Οκτωβρίου, τη τρίτη έως την 28η Νοεμβρίου, τη τέταρτη έως τις 31 Δεκεμβρίου, τη πέμπτη έως τις 30 Ιανουαρίου (2015) και την έκτη και τελευταία, έως τις 27 Φεβρουαρίου.

Για να μην υπάρξει σύγχυση, τονίζεται ότι η αναπροσαρμογή των δόσεων θα γίνει για όλους τους φορολογούμενους, ανεξαρτήτως εάν βάσει των διατάξεων του νέου νόμου, θα διενεργηθεί στη συνέχεια νέα εκκαθάριση του φόρου σε κάποιους εξ αυτών. Με άλλα λόγια, από αύριο 15 Σεπτ. και έως τη νέα εκκαθάριση του Φόρου, οι φορολογούμενοι δεν θα δουν στο εκκαθαριστικό τους διαφορετικό ποσό του αρχικώς εκκαθαρισθέντος.

Από Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου και εντός 3 ημερών, θα γίνει νέα εκκαθάριση του Φόρου στους φορολογούμενους με οικόπεδα στις 4.000 περιοχές εκτός αντικειμενικού συστήματος και θα μπορούν να εκτυπώνουν τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝ.Φ.Ι.Α..

Το ποσό του Φόρου μπορεί να αλλάξει στις ακόλουθες κατηγορίες φορολογουμένων:

• Σε όσους διαθέτουν ακίνητο σε περιοχή εντός σχεδίου αλλά εκτός συστήματος αντικειμενικών αξιών.

• Σε όσους έχουν κλειστά μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα για ολόκληρο το 2013. Καθώς όμως η νέα εκκαθάριση θα ολοκληρωθεί λίγο μετέπειτα, συνεπάγεται ότι στην περίπτωσή τους, θα καταβάλουν την πρώτη δόση βάσει της αρχικής εκκαθάρισης πριν την έκπτωση του Φόρου κατά 20% και η έκπτωση θα πάει στο τέλος των δόσεων.

• Σε όσους είχαν λάθος στοιχεία στο Ε9 τους, που συνεπάγεται την ανάγκη υποβολής διορθωτικής δήλωσης, άρα αλλαγής του Φόρου και νέας εκκαθάρισης αυτού.

• Σε όσους δικαιούνται έκπτωσης 50% ή και πλήρη απαλλαγή στον Φόρο, κάτι που θα υπολογιστεί τον Οκτώβριο και θα φορά σε οικονομικά αδυνάτους, πολύτεκνους και ΑμΕΑ.

Σημειώνεται ότι από τις αρχές Οκτωβρίου, οι φορολογούμενοι, οι οποίοι επιθυμούν να τροποποιήσουν την περιουσιακή τους κατάσταση, θα δύνανται να υποβάλουν ηλεκτρονικά, εμπρόθεσμα μέχρι και την 30η Νοεμβρίου, δήλωση Ε9, με την οποία θα τροποποιήσουν, διαγράψουν ή συμπληρώσουν στοιχεία των ακινήτων τους, έτσι ώστε η εικόνα τους να απεικονίζεται ορθά.

Related posts