21 Μαΐου 2024

ΥΠΑΝ: Αναστέλλεται το άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές

ΥΠΑΝ: Αναστέλλεται το άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές

ΥΠΑΝ: Αναστέλλεται το άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές. Το υπουργείο Ανάπτυξης αποδέχτηκε την απόφαση του ΣτΕ για τη μη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, μη μπορώντας προφανώς το υπουργείο να κάνει και διαφορετικά.άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές

Το υπουργείο Ανάπτυξης είχε εκφράσει κάποιες ‘ενστάσεις’ όταν το ΣτΕ έβγαλε προ ολίγων ημερών, την απόφαση προσωρινής αναστολής του ανοίγματος των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους (μέχρι την τελική εκδίκαση της υπόθεσης στο τέλος του 2014 ή στις αρχές του 2015).

Μάλιστα ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας είχε αναφέρει σε τηλεοπτικό κανάλι σχετικά «Ως υπουργός αλλά και ως μπακαλόπαιδο, δεν άκουσα καθόλου ευχάριστα την απόφαση του ΣτΕ για τα καταστήματα. Διότι πρέπει να υπάρχουν επενδύσεις, να υπάρχει ένα σταθερό περιβάλλον που θα δημιουργεί εμπιστοσύνη στον λαό. Με ποια δικαιολογία κρίνεται αντισυνταγματικό το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές;».

Το υπουργείο Ανάπτυξης λοιπόν, συμμορφούμενο προς το ΣτΕ, δημοσιοποίησε το έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικού Εμπορίου, περί αναστολής της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων σε δέκα περιοχές της χώρας βάσει της πρόσφατης υπουργικής απόφασης.

Το έγγραφο αναφέρει:

Σας γνωρίζουμε ότι, με την υπαριθμ. 307/2014 Απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου Επικρατείας, αναστέλλεται η εκτέλεση της υπ’αριθμ. Κ1-1119/7-7-2014 αποφάσεως του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας μέχρι την έκδοση αποφάσεως επί της κατ΄αυτής ασκηθείσας αίτησης ακυρώσεως.

>>>•<<<

Θα σας ενδιαφέρουν και τα ακόλουθα σχετικά άρθρα:
✎ Γιατί κ. Τζήμερε να είναι ανοικτά γενικευμένα τα καταστήματα τις Κυριακές;
✎ Σε χαμηλότερα επίπεδα κινήθηκε η θερινή εκπτωτική περίοδος

Related posts